Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Galapagos: grafiek herbergt een koopkans

Galapagos: grafiek herbergt een koopkans

In de afgelopen weken is de rust enigszins teruggekeerd en zien we op menig dagchart al weer mooie bullenacties, niet alleen als rebound in een downtrend, maar ook als rally in een verse uptrend.

Dit laatste is bij Galapagos het geval. Hoog tijd om de dagkaart te analyseren en de verwachte koersroute nader te duiden.

Positieve fase

De coronapaniekbodem ligt al enige tijd linksonder op de chart op 130+. Nadien ging een rebound van start die de koers terugbracht naar de SMA-lijn rond 193,00.

Na enige aarzelingen braken de bulls boven de gemiddeldelijn met de intentie een nieuwe kortetermijn-uptrend te starten. Deze breakout had niet veel kracht, de koers bleef hangen rond 203,00, een zijwaartse fase tekende zich af. Maar vorige week kwamen de bulls van hun plek, en de positieve fase kreeg meer gezicht door de serie hogere toppen en hogere bodems.

Klik om te vergroten

Voorwaardelijke koopkans

Op moment van schrijven staan alle indicatoren in de plus, de UP-status is valide op het Dashboard en ook mijn NBTrade Indicator geeft een positieve stand aan. Toch doen de bulls een klein stapje terug; afgelopen vrijdag werd zelfs een Bearish Engulfingpatroon geplaatst.

De tik terug zou heel goed een retest kunnen zijn van het 203-niveau onder het motto “Oude weerstand wordt nieuwe steun”. De candle moet dan ook boven 203 noteren en liefst een witte kleur hebben om zicht te houden op hogere koersen met uiteindelijk 250+ als haalbare koerszone.

Coaching

Offensief ingestelde beleggers nemen reeds koopposities in, anticiperend op succesvolle afronding van de pullback waarna de bulls binnenkort met witte candles kunnen opstomen richting de 250+-zone. Defensieve beleggers wachten wellicht op iets meer bevestiging van bodemvorming om dan aan te haken.

Voor alle actieve beleggers geldt dat bij koersvorming onder 205 het beeld verzwakt en dan alsnog een aanloop tot 188 of 185 nodig is. Voor nu: zien of de bulls zich voldoende kunnen vermannen om in de race te blijven.

Turbo's

BNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas  Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare