Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Philips prikt in de plus

Philips prikt in de plus

Na de enorme coronatik volgde op menig dagkaart een scherpe en hoopvolle rebound, waardoor een flink stuk van de schade kon worden hersteld.

Bij enkele fondsen is er al weer sprake van een voorzichtige daily uptrend, dus de bulls zijn daar weer volledig ‘in control’. Zo ook bij Philips, waar de bulls vandaag in de plus prikken. Ik zal de dagkaart voor u duiden.

Prima rebound

De corona-paniekbodem ligt voor Philips op €26,90. Het is interessant om te zien hoe vrij snel daarna de candles en indicatoren een rebound aankondigden. Kijk maar, na swing -9 verdwenen de oranje ‘overdrijvings kaarsen’, sprong de swingteller op +1, gaf de RSI een OS-UP cross en toonde mijn NBTrade Indicator groene staafjes.

Een opleving richting de SMA-lijn kon niet uitblijven, en zo geschiedde het. De bulls stoomden in een rap tempo op naar de gemiddelde lijn rond €38,00, waar werd gepauzeerd.

Een dappere herstelpoging van krap €27 naar ruim €38, waar actieve Dashboard-beleggers van hebben geprofiteerd.

Positieve breakout

Thans gaat de rebound over in een breakout, want er wordt een witte candle geplaatst boven de SMA-lijn, de swingteller springt op +1 en de RSI krult noordwaarts boven de 50-lijn. De UP-status keert terug op het Dashboard met zelfs een EL (Enter Long) coaching aanbeveling.

Puur objectief gemeten gaat een nieuwe stijgende trend van start, met uiteindelijk 45+ als haalbare zone. Maar hou even de vinger aan de pols, want wellicht volgt een korte tegenaanval van de beer richting de SMA op 38+ om de trendomkeer te dwarsbomen.

Coaching-aanbeveling

Hoe nu verder? De breakout nodigt uit om koopposities te overwegen, om te kunnen profiteren van de verse uptrend. Maar hou de posities bescheiden, want de trendomkeer is pril.

Als er na de breakout een pullback komt als extra aanloop, waarbij de koers niet meer mag terugvallen onder 38+, zijn er additionele koopkansen.

Nu dus anticiperende aankopen doen en na de pullback reagerende aankopen overwegen, dat is mijn coaching aanbeveling. Succes!


Turbo's

BNP Paribas Philips Turbo Long

BNP Paribas Philips Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare