Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Aalberts stopt zijn rebound

TA: Aalberts stopt zijn rebound

Na de enorme coronatik volgde op menig dagkaart een scherpe en hoopvolle rebound, waardoor een flink stuk van de schade kon worden hersteld.

Maar de rebound is technisch gezien niet meer dan een opleving in de downtrend. Dus het opdrogen van de herstelbeweging kan impliceren dat de beren hun messen slijpen om wederom toe te slaan.

Hieronder een toelichting op de dagkaart van Aalberts als lichtend voorbeeld hoe een daily rebound wordt afgerond.

Rem op de rebound

De bodem van de coronapaniek ligt voor Aalberts vooralsnog op €16,16, de spike bodem op 19 maart. Daarna volgde een rap herstel, in eerste instantie gevoed door de RSI met een OS- Up cross, daarna ondersteund door een positieve swingteller die vandaag +7 noteert.

Om de potentie van een rebound in te schatten zet ik standaard de Fibo-grid in op de laatste significante koersbeweging tussen rood en groen. Dan blijkt in dit geval dat er reeds getopt lijkt te worden vrijwel tegen de eerste Fibo-lijn op €26,45.

Dat is een zwaktebod van de bulls. Ze komen niet eens in de Fibo-grid, zo lijkt het. De RSI komt niet boven de 50-lijn, de candles kleuren zwart, er staat een rem op de rebound.

Hoe nu verder?

Het ziet er naar uit dat de rebound afgerond gaat worden. Dat kan de opmaat zijn voor een vervolg van de dalende trend.

Rebounders moeten dan ook overwegen om eventuele restant koopposities te verzilveren. Shortspelers voor de korte termijn ruiken wellicht al hun kansen, want het bearish sentiment zwelt aan.

Impliceert dit dat de coronabodem weer wordt opgezocht? Of wordt er binnenkort een hogere bodem geplaatst om daarmee de downtrend af te zwakken?

Hoe het ook zij, nu moet rekening gehouden worden met messenslijpende beren. Deze dreiging zie ik overigens op meer dagcharts, pas dus goed op als er nog korte termijn koopposities uitstaan.Turbo's

BNP Paribas Aalberts Turbo Long

BNP Paribas Aalberts Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare