Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: ING mag rebounden

TA: ING mag rebounden

De beurzen zijn bezig met een indrukwekkende rebound, ofwel herstelbeweging, na de coronapaniek-bodem van enkele weken terug. Week 15 (korte handelsweek in verband met het paasweekend) gaat ook bijzonder voortvarend van start.

Als ik dan de dagcharts naloop, dan valt mijn oog op het bijzonder aantrekkelijke maar ook spannende koersverloop van ING. Daar maken de bulls aanstalten om te rebounden naar de 6+ zone. Ik zal de dagkaart voor u duiden.

Hogere bodem

In eerste instantie werd de koers fors onderuit gehaald tot €4,22 aan toe. De reden is genoegzaam bekend.

Daarna werd de eerste rebound ingezet, die aanhield tot €6,14, ruim onder de Fibo grid; op zich een dappere, maar niet geweldige rebound.

Aansluitend werden er weer zwarte candles geplaatst met de intentie een hogere of gelijke bodem te plaatsen.

Charttechnisch komt het vaak voor dat na een climax bodem - of extreme afstraffing zo u wilt - een hogere bodem wordt geplaatst, om daarmee de overspannenheid onder in het veld te verminderen. Het lijkt er op dat de ING bullen dit ook gaan doen.

Rangen en standen

Even wat feiten op een rijtje. Op moment van schrijven staat er een Doji candle op €4,89. Dat is nog geen overtuigende stap van de bulls. Maar de swingteller op +1, een opkrullende RSI en een groene staaf bij de NBTrade Indicator vormen toch een lekker windje in de rug.

Het lijkt dus een kwestie van tijd wanneer de bulls in de gaten krijgen dat zij mogen opstomen naar de rode streep op €6,14. Daarboven komt de Fibo grid weer in beeld met €6,80 en €7,50+ als koersdoelen.

Onder de low op €4,61van de vorige bar verliezen de bulls hun grip en ligt hun laatste vangnet op €4,22. Dan maakt het hogere-bodem scenario plaats voor een dubbele-bodem scenario. Of laten de bulls het onder €4,22 alsnog volledig afweten?

Coaching

De spannende dagchart vraagt om een strakke navigatie. Nu alvast wat rebound posities innemen is toegestaan, gezien de stand van de swingteller. Posities aanhouden zolang de swingteller doortelt en de candle wit kleurt.

Bij €6,14 opnieuw de technische situatie beoordelen. Onder €4,61 rebound posities opruimen, dat moge duidelijk zijn.

Zo spreekt de TA coach, succes!

Turbo's

BNP Paribas ING Turbo Long

BNP Paribas ING Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare