Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Euro/Dollar start daily uptrend

TA: Euro/Dollar start daily uptrend

Beurzen in brand, volledige chaos op vrijwel alle speelvelden, heftige turbulentie, een werkelijk unieke situatie, maar dan wel zwaar negatief getint.

Op de valutamarkten lijkt het mee te vallen. Daar zien we charttechisch nog wel normale koersbewegingen, zoals dat het geval is op de dagchart van het Euro/Dollar-valutapaar. Een rally van 1,10 naar 1,15 ligt in het verschiet. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Meerdere steunpunten

Ik kan een aantal technische bevindingen en metingen noemen die aansturen op bodemvorming als opmaat voor de start van een nieuwe uptrend. Zo is daar de witte candle, mogelijk zelfs als Bullish Engulfing patroon, ofwel een positief omarmingspatroon.

Dit bodempatroontje staat op de redelijk vlakke SMA-lijn die als dynamische steunlijn de Eurobulls in de race houdt. Bij de SMA ligt ook een 61,8% Fibo retracement als extra vangnet. Tot slot de RSI die keurig opveert vanaf de 50-lijn.

Long-kans

Voldoende technische bevindingen die aansturen op bodemvorming rond de 1,1050-zone met aansluitend dappere pogingen om een proces van hogere toppen en hogere bodems te starten, ofwel een stijgende trendfase met de recente spike top op krap 1,15 als haalbaar koersdoel.

Al met al positieve vooruitzichten voor de euro, hetgeen long-kansen impliceert voor de kortetermijn-actieve belegger.

Klik om te vergroten

Turbo's

BNP Paribas EuroDollar Turbo Long

BNP Paribas EuroDollar  Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare