Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Fibo-vangnet voor de AEX

TA: Fibo-vangnet voor de AEX

Wat een spanning en sensatie op het dagspeelveld van de AEX-index. Enerzijds flinke berentikken binnen de uptrend, anderzijds pogingen van de bulls om op tijd in te grijpen teneinde de trend intact te laten.

Het ziet er naar uit dat zij hierin zullen slagen dankzij het Fibo-vangnet. Ik zal dit nader toelichten.

Felle correctie

Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon op de dagchart van de AEX. Behoudens enkele vervelende berentikken, een vergissing van de markt, houden de bulls de regie goed in handen.

Onderdeel binnen het spel is een correctie, ofwel een terugval richting de gemiddelde lijn om een hogere bodem te plaatsen. Welnu, vanaf de 632+ rode streep en weerstand is een correctie gaande die de AEX in felle stappen onderuit haalt. Maar dan komt het Fibo-vangnet tevoorschijn om de beren te remmen en de bulls de gelegenheid terug te keren in de arena. De eerste lijn van het vangnet ligt op 616. Zou hier al gebodemd worden?

Bodempatroon

Op moment van schrijven kleurt de dagcandle wit en doen de bulls goed hun best om er zo mogelijk een Hammer van te maken, een redelijk betrouwbaar bodempatroon. Samen met steun vanuit de Fibo-grid en een RSI boven de 50-lijn zou dit zomaar de eerste stap kunnen zijn in een hernieuwde aanval op de 632+weerstand.

Klik om te vergroten

De indicatoren staan nog in een minstand, dus de positieve verwachtingen worden alleen gevoed door charttechnische elementen. Helemaal niet verkeerd deze subjectieve saus over de chart, smaakt best lekker.

Anticiperende koopkans

Het ziet er dus naar uit dat de stieren zich op tijd vermannen door de beren van zich af te schudden.

Een mooie maar wel anticiperende koopkans voor actieve beleggers, die zich realiseren dat bij koersvorming onder 616/615, danwel bij alsnog een zwarte candle vandaag, de hervatting van de uptrend wordt uitgesteld. Wilt u meer bevestiging van bodemvorming, dan mag u nog even aan de zijlijn toekijken.

Turbo's

BNP Paribas AEX Turbo Long

BNP Paribas AEX Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare