Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Ahold in de rebound

TA: Ahold in de rebound

Niet alleen in de boksring spelen zich spannende taferelen af met forse tikken, slagen en mogelijke knock-outs. Ook op Beursplein 5 zijn er regelmatig zware gevechten gaande, met zo nu en dan een dappere rebound van een zwaar verminkte stier.

Dit laatste is thans het geval op de dagkaart van Ahold, hetgeen mooie rebound kansenoplevert voor offensief ingestelde beleggers.

Breakout-beweging

Als je op het Damrak als fonds steeds in de voorste gelederen beweegt, loop je wel eens klappen op van opstandige beren die de dominante positie van de stier op dat moment beu zijn. Zo ook bij Ahold, dat vanaf 24,50 klappen moest incasseren.

Klik om te vergroten

De correctiebeweging ging nadien naadloos over in een breakoutbeweging die thans kan opdrogen bij 22+. Er staan inmiddels wat witte candles, de swingteller staat op +3 en de NBTrade Indicator toont groene staafjes. Voldoende aanwijzingen dat de bulls zijn opgestaan en een tegenaanval willen plaatsen.

Pullback-koopkans

Na een breakout volgt er conform de spelregels der technische analyse een pullback, teneinde de trendbreuk te valideren. In dit geval behelst dit een opleving naar de SMA-lijn op 23+, tevens en niet toevallig gelijk aan een 61,8% Fibo-retracement.

Geen spectaculair herstel, maar wel interessant voor koopjesjagers en rebounders die kiezen voor een BNP Turbo met een stevige hefboom. Met een stop op 22+ kunnen zij profiteren van een opleving naar 23+.

Turbo's

BNP Paribas AHOLD Turbo Long

BNP Paribas AHOLD Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare