Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Spannend steunscenario ABN Amro

TA: Spannend steunscenario ABN Amro

In mijn TA-coachingcommentaren op het koersverloop van ABN Amro was ik in de afgelopen weken behoorlijk negatief; de chart gaf hier aanleiding toe. Maar als ik nu de kortetermijngrafiek bekijk, dan gloort er wat licht aan het einde van de tunnel. En dat is voor speculatief ingestelde anticiperende koopjesjagers voldoende om tot actie over te gaan.

Ik zal voor hen het spannende steunscenario nader duiden.

Stevige afdaling

Klik om te vergroten

Half november dook de koers onder de gemiddeldelijn, die toen rond krap 17,00 in het veld lag. Er volgde een stevige afdaling, keurig begeleid en ondersteund door de marktlensindicatoren en de NBTrade Indicator. De beren drukken de koers tot aan de groene steunstreep op 15,54. Zou dit voldoende zijn voor een koopkans? Alles ziet er toch nog rood en zwart uit?

Voor de muziek uitlopen

Formeel moet ik als TA-coach melden dat er nog geen koopkans wordt aangereikt. Alle indicatoren nog in de min, geen witte candle, dus afblijven. Maar charttechnisch gezien is er iets voor te zeggen om alvast wat anticiperende koopjes in te slaan. In oktober was de 15+-zone toch ook een springplank voor de bulls? Waarom nu dan niet? De geschiedenis, althans de belegger, herhaalt zichzelf toch?

Als de bulls komende week in actie komen, heb je als speculant tegen prima prijzen gehandeld. Wil je liever wachten op een witte candle op hogere niveaus, dan is dat de prijs die je betaalt voor een afwachtende houding. Helemaal niet erg, aan u de keuze welke optie u kiest.

Let wel, onder 15,50 delen de beren een nekslag uit; dan de koopposities natuurlijk opruimen.

Turbo's

BNP Paribas ABN Amro Turbo Long
BNP Paribas ABNAMRO Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare