Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Brunel in de rebound

TA: Brunel in de rebound

Recent werd de koers van Brunel fors in elkaar getrapt door agressieve beren. Er bleef weinig heel van de toch al tanende chart, maar er schijnt licht aan het einde van de tunnel.

De bulls hebben hun wonden gelikt, een dapper herstel lijkt aanstaande. Ik zal de reboundroute voor u duiden.

Herstelpoging

Op de dagchart is duidelijk zichtbaar hoe de beren tekeer zijn gegaan. Met een gigantisch gat werd de koers onderuit gehaald, tot €8,00 aan toe. Dit ging gepaard met charttechnisch gezien uitermate veel dramatiek en overspannenheid.

Klik om te vergroten

De candles kleurden oranje als indicatie dat de afstand tot de SMA-lijn veel te groot is, de swingteller ging toen zwaar in het rood, alsook mijn NBTrade Indicator. De RSI bleef niet achter met een OS-reading.

Zoveel negativiteit en overspannenheid, dat moet een reactie oproepen bij de bulls. Maar ja, zwaar toegetakeld en verminkt is het niet makkelijk om te rebounden. Tocht lukt het hen.

Reboundkansen

In de afgelopen dagen krabbelde de koers al op, ondersteund door een positieve swingteller, een opkrullende RSI en een groene NBTrade Indicator. Voldoende aanwijzingen dat een rebound is gestart, ofwel een opleving in de downtrend. Ik plaats dan altijd de FIBO grid om in te kunnen schatten tot waar de bulls kunnen reiken.

Welnu, een herstel naar 9+ tot zelfs €9,70 behoort tot de mogelijkheden. Voor koopjesjagers een prima vooruitzicht. Zij realiseren zich dat bij koersvorming onder €8,00, of bij een duidelijke hapering op weg naar de 9+, de reboundkansen vervagen. Rap ingrijpen is dan gewenst, maar dat doen gedisciplineerde koopjesjagers wel.

Brunel Turbo's

BNP Paribas Brunel Turbo Long

BNP Paribas Brunel Turbo Short


Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare