Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Meer glans voor zilver

TA: Meer glans voor zilver

Niet alleen op de aandelenvelden doen zich korte termijn kansen en bedreigingen voor, ook op de zogenaamde intermarket-speelvelden laten beer en stier zich zien en horen.

Zo doet zich thans op de dagkaart van zilver een koopkans voor. Ik zal het scenario voor u schetsen en aangeven wat de zilverstiertjes van plan zijn.

Start uptrend

Klik om te vergroten

Op de dagchart wordt een aanvang gemaakt met een nieuwe stijgende trendfase. Er wordt immers een witte candle geplaatst in combinatie met een plusstand op de swingteller en een rap opkrullende RSI. Volgens de spelregels van het Dashboard Beleggen is een Upstatus valide en kan een kortetermijnserie hogere toppen en hogere bodems worden gestart.

Plezierige bijkomstigheid is het gegeven dat mijn NBTrade Indicator in het groen noteert, dus de positieve intentie van de bulls wordt hiermee bevestigd.

Zolang de koers boven de gemiddelde lijn noteert op afgerond 17,80 is een stijging naar 18,81 zeer aannemelijk. Daarboven komt zelfs 19,75 in beeld. Al met al een overzichtelijk speelveld met duidelijke kantelpunten.

Koopkansen

Als de spelers zich netjes aan de regels houden, zou er op de dagkaart dus een opleving moeten plaatsvinden richting de eerste rode streep en weerstand op afgerond 18,81. Dat is de eerste opdracht voor de stieren en derhalve de eerste koopkans voor actieve doe-het-zelf beleggers.

Boven 18,81 is er een tweede of additionele koopkans, dat is duidelijk. Overbodig is de opmerking dat gedisciplineerde tradinggeorienteerde beleggers zonder problemen afscheid nemen van koopposities als de koers onder de gemiddelde lijn duikt.

Zilver turbo's

BNP Paribas Zilver Turbo Long

BNP Paribas Zilver Turbo Short

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare