Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: De Koninklijke rebound

TA: De Koninklijke rebound

Ook de zware jongens op het Damrak hebben wel eens last van stevige turbulentie, forse berentikken en afdruipende stieren. Zo ook op de dagkaart van Royal Dutch Shell, waar een forse afstraffing zichtbaar is.

Maar levert dit dan geen koopkans op? Kunnen de koninklijke stieren zich vermannen en een rebound plaatsen? Lees maar verder.

Vrije koersval

De recente koersval begon met een forse breuk onder de daily SMA-lijn. Met een gigantische gap werd de koers naar de 27+ zone gedrukt, waar nog enige steun te verwachten was.

De swingteller ging naar een -1 stand, de RSI afketsend tegen de 50-lijn en de NBTrade Indicator in het rood, samen met een oranje MRI candle... Kortom, een vallend mes als resultaat, met als hamvraag waar de koersval zou stoppen.

Aansluitend volgden er meer oranje candles, maar de rode staafjes op de NBTrade Indicator werden kleiner en kleiner. Het negatief momentum droogde op.

Rebound

Vervolgens duurde het enige dagen voordat er echt werd gebodemd. Rond 25+ werden de scherpe berenranden weggepoetst, de MRI candles verdwenen en de rode staafjes werden groen. Het was een duidelijke poging van de bulls om een tegenaanval in te zetten richting de Fibo-zone die haar retracements aanreikt rond 26,50 tot 27,50 euro.

Vandaag is er nog wel mogelijk een Bearish Engulfing patroon, dus een extra berentikje is goed mogelijk. Maar uiteindelijk een rebound naar hogere niveaus lijkt toch de volgende stap van de spelers te worden.

Het is derhalve een spannende fase voor countertrend spelers en koopjesjagers.

grafiek voor een grote versie

Royal Dutch Shell Turbo's

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›
  1. Sligro vervolgt zijn uptrend 10 mei
  2. Wereldwijd chiptekort stuwt omzet en aandelenkoers ASML omhoog 03 mei
  3. Heijmans hervat zijn uptrend 26 apr
  4. AEX bereikt hoogste slotstand ooit. Is een grote correctie onvermijdelijk? 19 apr
  5. Basic-Fit in mooie trendstand 19 apr
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare