Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Een kei in de AEX-vijver

TA: Een kei in de AEX-vijver

Het gebeurt zo nu en dan dat er een flinke kei in de vijver wordt gegooid, vaak genoeg vanaf de andere kant van de grote plas, waardoor er hier in Nederland veel trumpulentie ontstaat.

In geval van de AEX impliceert de felle berentik een stevig vervolg van de correctie met mogelijk volgende week al weer koopkansen. Ik zal de dagkaart nader voor u duiden.

Top en correctie

Even afstand nemen om vast te stellen dat er onlangs een top werd geplaatst op 586+, keurig begeleid door mijn stappenteller die op +9 eindigde met een zwarte candle. De RSI als spanningsmeter stuurde ook aan op topvorming en correctie door af te ketsen tegen de OB-lijn. Bovendien zwakte mijn NBTrade Indicator af.

Rap volgde een Bearish Engulfingpatroon, de swingteller naar -1 en de Trade Indicator naar blauw. Voldoende indicaties om een dip richting de SMA te verwachten. Gisteren een solide witte Marabozu-candle; de correctie kon worden afgerond. Maar toen de kei in de vijver.

Kleefcandle

Een flinke gap, een zwarte kleefcandle, swingteller een tandje lager en de RSI onder de OS-lijn. Wat een berendreun, een kleine tsunami op het kortetermijnspeelveld dankzij onze blonde ‘vriend’.

Maar de bulls zijn nog niet verslagen. Zij klampen zich vast aan de rand van het veld, de SMA-lijn is hun reddingslijn, mede gevoed door de RSI die aanstuurt op bodemvorming en herstel voor de bulls.

Spannend avontuur

Een superspannende strijd speelt zich nu af rond de sleepkabel. Jeukende speculantenhanden helpen de verminkte bulls om te overleven. Zij zorgen wellicht vandaag al voor een witte kleefcandle. Zo niet, dan moet maandag blijken of de bulls daadwerkelijk de aanval kunnen inzetten.

Mocht het allemaal tegenvallen, dan zal het spannende avontuur op een teleurstelling uitdraaien. Maar ja, dat is het risico van de avonturier, nietwaar?

Klik om te vergroten

Turbo's

BNP Paribas AEX Turbo Long
BNP Paribas AEX Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare