Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: ASMI-kerstboom

TA: ASMI-kerstboom

Er is veel te beleven op de Damrak-dagcharts dankzij de brullende beren en stuiterende stieren. Toenemende turbulentie, her en der wat oververhitting - offensief ingestelde beleggers zullen ervan watertanden.

Zo is daar de dagkaart van ASMI, inmiddels uitgegroeid tot een kerstboomchart. Ik zal uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Parabolische rally

Als ik terugga naar half juli toen de koers rond 60,00 noteerde, zag ik de swingteller op +1 springen met een witte candle en kleurde de NBTrade Indicator van blauw naar groen. De UP status keerde terug, niet wetende dat zij er daarna op flinke snelheid vandoorgingen.

In een rap tempo, inclusief enkele gaps tussen de body’s, stoomden zij op naar niveaus tot krap 74,00. Door de snelheid van stijgen, een parabolische beweging, was er al snel sprake van overspannenheid, getuige de oranje MRI (Mean Reversion Indicator)-candles en de geel gekleurde NBTrade Indicator.

Wie zeer gedisciplineerd de swingteller had gevolgd, had als kortetermijnbelegger toch een uitstekend resultaat kunnen behalen op de mooi gekleurde kerstboomchart, nietwaar?

Klik om te vergroten

Nu piek en dip

Maar hoe nu verder? Er zijn duidelijke indicaties van overdreven euforie bovenin het speelveld. Elke stap van de stier die nu nog volgt mag gezien worden als kadootje van de markt.

Het is wat dat betreft raadzaam om eventuele restantposities scherp te bewaken, want de rechterkant van de kerstboom moet nog worden geplaatst. De piek op 72+, daarna dippen naar 66,00 tot mogelijk 60,00, graag in hetzelfde tempo als de rally naar 74,00 om dan een mooi symmetrische kerstboom te tonen.

Dat lijkt vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario.

XL en ES?

In termen van Dashboardbeleggen, mijn favoriete methode, is er sprake van een XL conditie, ofwel Exit Long: neem afscheid van eerder ingenomen koopposities. Maar gezien de felheid van de beweging zou nu zelfs een ES ofwel Enter Short overwogen kunnen worden. Aan u de keuze.

Turbo's

BNP Paribas ASMI Turbo Long
BNP Paribas ASMI Turbo Short

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare