Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: ING Opwarmronde

TA: ING Opwarmronde

Op de korte termijn speelvelden gebeurt er van alles. Stierenstootjes en berentikken, koersexplosies en vallende messen zijn aan de orde van de dag.

Dat is prima voor de korte-termijnspelers die voldoende kansen aangereikt krijgen. Zo zie ik op de dagkaart van ING een duidelijke verbetering van de technische conditie. De bulls zijn bezig met een opwarmronde, om binnenkort richting het noorden uit te breken. Ik zal de route voor u duiden.

Positieve overgangsfase

In de afgelopen dagen hebben de bulls zich goed laten zien en horen, waardoor er thans sprake is van een positieve overgangsfase. In eerste instantie signaleerden we een doorbraak boven de SMA op €10,30 tot aan €10,63. Dit werd gevolgd door een pullback, die met een lichte overshooting toch opdroogde, met een kleefcandle aan de SMA.

De gemiddelde lijn werd hiermee als nieuwe steun getest. Het proces van hogere toppen en hogere bodems dat al eerder als rebound werd gestart, krijgt hierdoor meer kracht.

Er staan inmiddels drie witte candles, de swingteller is verschoven naar een +1 stand en de NBTrade Indicator staat weer op groen. De indicatoren ondersteunen de bulls dus wat dat betreft.

Meer potentieel gewenst

Een heel verhaal om aan te geven dat de koers dertig eurocent is gestegen, is dat alles? Ik heb het over een positieve overgangsfase, dus de eerste stapjes in positief vaarwater zijn bescheiden.

De bulls mogen opstomen naar €10,63, om vervolgens te breken. Kijk, dan wordt het interessant, want dan komt er ruimte vrij tot €11,68. Dat zijn de rally’s die we graag zien, niet waar?

Korte-termijnspelers kunnen dus nu bescheiden koopposities overwegen, die mogen worden uitgebreid als de rode streep wordt geslecht. Een prima gelegenheid om uw Money Management vaardigheden weer eens te testen. Succes!

 

grafiek voor een grote versie

ING Turbo's

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.