Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Uitbraak Altice Europe

TA: Uitbraak Altice Europe

Het is zwoegen en zweten voor de bulls op het Damrak. Ze moeten her en der flinke klappen incasseren. Menig stier druipt dan ook af met de staart tussen de poten.

Maar er zijn ook bullen die sterk overleven en zelfs uitbreken om een nieuwe rit richting het noorden te starten. Dit laatste is thans het geval op de dagkaart van Altice Europe. Ik zal het plaatje voor u duiden en de koopkans voor korte termijn beleggers nader omschrijven.

Uitbraak

Vanaf mei dit jaar is er sprake van een kwakkelend koersverloop, getuige de matige swings tussen de steun van €2,60 en 3+ weerstand. Er is nauwelijks tot geen trend te zien, zij het dat de candles wel boven een sterk opkrullende SMA lijn staan. De ondertoon is dus wel positief.

Het was wachten op een uitbraak boven de 3+ weerstand om vervolgens de uptrend een nieuwe impuls te geven.

Welnu, die uitbraak is thans een feit. Met een solide witte candle gaan de bulls er vandoor, mede gevoed door de swingteller, die gisteren al op +1 sprong en vandaag een tandje hoger noteert.

De RSI krult netjes mee omhoog en ook mijn NBTrade Indicator kleurt vandaag groen, dus er zijn voldoende objectieve bevestigingen dat de bulls in actie komen.

Door naar 3,50?

Op de dagkaart liggen er geen rode strepen in de nabije omgeving. Ik moet uitzoomen naar juni vorig jaar om topvorming te zien rond €3,50. Gezien de verse upswing en de ruimte in de indicatoren kan €3,50 dan ook worden genoteerd als haalbaar koersdoel.

Het is een dappere poging van de bulls om de trend te vervolgen. Mochten ze onverhoopt terugvallen onder 3+, dan moeten we vaststellen dat de huidige uitbraak een valse uitbraak is.

Klik op de grafiek voor een grote versie

BNP Paribas Turbo's Altice

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare