Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Speculeren met BESI

TA: Speculeren met BESI

Het gaat er nogal heftig aan toe op het Damrak, vooral op de kortetermijn-speelvelden.

De beren pakken flink uit, ze drukken menig koers zuidwaarts waardoor negatief sentiment overheerst. Maar dit levert her en der wel speculatieve koopkansen op, zoals op de dagchart van BESI. Voor speculanten een spannende propositie, lees maar verder.

Negatief sentiment

In april dit jaar werd er getopt op 27+, waarna een stevige correctie volgde die naadloos overging in een breakoutbeweging die thans nog in volle gang is. De candles kleuren overwegend zwart en er worden gaten geslagen, met de swingteller in een verre rode stand en de RSI afbuigend naar de OS-lijn. Beren flink aan de leiding richting de 20+ steunstreep.

Dit laatste maakt de chart interessant, want met de swingteller op -9 en de NBTrade Indicator met rode staafjes - wat op overspannenheid onderin het veld duidt - wordt het tijd voor een tegenaanval van de bulls.

Revanche van de bulls

Onder voorwaarde dat rond 20+ wordt gebodemd - hetgeen eerder dit jaar ook het geval was - en er dus zeer rap witte candles verschijnen, kan er een herstel optreden richting de Fibozone rond 22+. Best wel veel ruimte om de afstand met de SMA-lijn te verkleinen.

U begrijpt dat de geschetste propositie zeer speculatief is. Nu aankopen doen valt in de categorie ‘speculatief anticiperen’; wachten op een witte candle is minder anticiperend maar nog steeds speculatief. Beide overwegingen kennen het motto dat aan de rand van de afgrond de mooiste bloemen groeien. Aan u de keuze.

Klik om te vergrotenNico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.