Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Unibail Rodamco mag rebounden

TA: Unibail Rodamco mag rebounden

Het gaat er nogal heftig aan toe op het Damrak, vooral op de speelvelden voor de korte termijn. De beren pakken flink uit;ze drukken menig koers zuidwaarts, waardoor negatief sentiment overheerst. Maar her en der staan de bulls op voor een tegenaanval.

Zo ook op de dagkaart van Unibail Rodamco. Daar willen de bulls een significante rebound laten zien. Ik zal de verwachte route voor u duiden.

Stevige daling

In april dit jaar werd er getopt op 157+, waarna een stevige correctie volgde, die naadloos overging in een breakout beweging tot €135 aan toe. De beren reikten, al dan niet toevallig, tot aan de groene steunstreep die de bodem in februari vertegenwoordigt.

Destijds volgde de opmars naar de genoemde 157 top. Zou dat nu weer gebeuren?

Er zijn in ieder geval signalen van bodemvorming. Er wordt mogelijk een witte candle geplaatst op de steunstreep, de swingteller staat inmiddels op -8 en de RSI dreigt met een OS-upcross. Dat is veelal een betrouwbaar signaal dat bodemstampers in aantocht zijn.

Revanche van de bulls

Goed, bodemstampers zijn actief, maar wat mogen we verwachten en hoe kun je daar als korte termijn speler op inspelen?

De eerste voorwaarde voor een dappere rebound is dat er meer witte candles moeten verschijnen op of boven €135. Vervolgens zal het nog even duren voordat de swingteller naar een plusstand schiet en de NBTrade Indicator een groene kleur laat zien. Dus er is nog geen volledige bevestiging van een opleving vanuit de indicatoren. Daarvoor is de rebound te pril.

Maar goed, de bulls een handje helpen met bescheiden koopposities kan geen kwaad. Naarmate bodemvorming aanzwelt, kan overwogen worden om de posities uit te breiden om vervolgens mee te liften naar de Fibo-zone op 143 tot 146, want dat potentieel zit er wel in.

Of de top op €157 bereikt kan worden, is een vraag voor later. Tot slot de overbodige opmerking dat bij koersvorming onder €135 de reboundpoging faalt.

Unibail-WFD turbo's

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.