Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Vopak in reboundstand

TA: Vopak in reboundstand

Er werden in de afgelopen handelsweek forse klappen uitgedeeld. Over een breed front werden koersen in elkaar getrapt, beren namen de leiding, bulls dropen af.

Maar dergelijke forse berentikken kunnen ook spannende koopkansen opleveren, zoals dat het geval is op de dagkaart van Vopak. Daar staat de koers inmiddels in een reboundstand, de bodem is gezet, een significante opleving is gestart.

Stevige daling

Recent schommelde de koers rond 40+ in een twijfelachtige zone met een negatief randje. Het borrelde, de spelers trappelden wat, maar onder de 40,00 namen de beren de leiding en drukten de koers tot de 37,00, keurig begeleid door de swingteller en de RSI.

De NBTrade Indicator gaf echter geen duidelijk signaal, dat wil zeggen geen blauwe krimpende staafjes die een koersdaling begeleiden. De staafjes kleurden rood en dat indiceert overspannenheid aan de onderkant van het speelveld. Veelal een indicatie van aankomend herstel, hetgeen nu ook weer het geval is. 

Herstelpoging

Inmiddels staan er twee witte candles, de swingteller als stappenteller staat op +1, de RSI krult opwaarts en de NBTrade Indicator presenteert voorzichtig wat groene staafjes. Kortom, de rebound wordt ondersteund door de indicatoren, de bulls mogen opstomen naar de Fibozone rond 39+ tot 40+.

Best wel een leuk ritje voor offensief ingestelde swing traders. Zij realiseren zich dat onder 37,00 het reboundscenario vervalt.

Klik om te vergroten

Vopak Turbo Long

Vopak Turbo Short

 


Disclaimer

Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets.

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.