Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: S&P500 bulls slijpen hun messen

TA: S&P500 bulls slijpen hun messen

De beursindices aan de andere kant van de grote plas tonen aan dat de bulls de regie stevig in handen hebben op de kortetermijn-speelvelden. Ze scoren behoorlijk, de beer krijgt vooralsnog geen poot aan de grond.

Maar toch mogen de bulls even pauzeren, zodat de bal voorzichtig wat zuidwaarts kan rollen. De lijnen van het bullenveld liggen echter dichtbij dus slechts een milde dip lijkt aanstaande.

Correctieve tikken

Zowel subjectief gezien als objectief gemeten is er sprake van een positieve ondertoon. Er is een serie hogere toppen en hogere bodems gaande boven een fier opkrullende gemiddelde lijn, hetgeen wijst op een positieve trendfase.

Binnen een trend kunnen zich echter ook kortstondige dalingen voordoen; wij noemen dat corrigerende berentikken. De swingteller staat reeds in een rode stand op -2, terwijl mijn NBTrade Indicator in het blauw noteert. In beide gevallen indiceert dit een koersdaling.

De correctie werd overigens twee dagen terug aangekondigd met een Bearish Engulfing patroon, ofwel een negatief omarmingspatroon. Ervaren grafieklezers zien dit patroon staan.

Wacht op wit

Als ik vervolgens de steun- en weerstandstrepen in de analyse betrek, dan stel ik vast dat boven in het veld 2940 als weerstand ligt, overigens op de weekkaart ook een cruciaal kantelpunt. Dus dat wordt een lastige hobbel om te nemen.

De verwachte pauze en mogelijke dip mag aanhouden tot 2890 of uiterlijk 2840. Dat moet voldoende zijn voor de bulls om hun messen te slijpen om vervolgens te proberen de weerstand op 2940 te slechten.

Kortom, kortetermijnbeleggers wachten op de terugkeer van bodemstampers om dan weer koopposities te overwegen. “Buy the dip” noemen wij dat.

Klik om te vergroten

S&P 500 turbo's

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets.

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.