Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Shell naar hogere niveaus

Door Nico Bakker op 15 mrt 2019 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Shell naar hogere niveaus

In de afgelopen week sloeg het algemene beurssentiment vrij snel om van negatief naar positief. De beren lieten het kopje hangen, hetgeen voor de bulls aanleiding was om snel de touwtjes in handen te nemen. Dit was ook het geval op de dagkaart van Royal Dutch Shell.

Hogere niveaus en zelfs een trendversnelling liggen in het verschiet. Ik zal het plaatje nader voor u duiden.

Stijgingskanalen

Als ik puur charttechisch analyseer dan zie ik vanaf begin dit jaar een serie hogere toppen en hogere bodems, dus een positieve ondertoon. Recent werd er in het oorspronkelijke stijgingskanaal (het paarse vlak) een hogere bodem geplaatst, ruim boven de onderlijn van het kanaal.

Dit is veelal de opmaat voor een versnelling in of versteiling van de trend. Anders gezegd, de koers gaat verder in een parabolische beweging, waardoor een tweede kanaal (het rode vlak) kan worden toegevoegd.

Dit impliceert dat er in eerste instantie een rally aanstaande lijkt richting krap 29,00 met aansluitend 30+ als haalbaar koersdoel.

Objectieve bevestiging

Uiteraard is het van belang om de charttechnische en dus subjectief gevoede bevindingen te laten bevestigen door objectieve metingen door mijn marktlensindicatoren. Daar gaan we, witte candles boven een fier opkrullende SMA lijn, swingteller op +3 en de RSI ruim boven de 50-lijn.

Bovendien kleurt de NBTrade Indicator groen. De UP status is valide, de bulls hebben vrij baan om flink op te stomen.

BNP Paribas Turbo's RDShell

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.