Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: De S&P 500 in 2019

Door Nico Bakker op 21 dec 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: De S&P 500 in 2019

In mijn laatste bijdrage dit jaar wil ik stilstaan bij de S&P 500 index en inschatten wat we mogen verwachten van deze VS indicator in 2019. Aangezien het om een wat langere termijn visie gaat, consulteer ik de maandgrafiek zoals staat afgebeeld.

En dan blijkt dat de index op een spannend kruispunt is aanbeland. Lees maar verder.

Stevige correctie

Objectief gemeten met mijn marktlensindicatoren kunnen we vaststellen dat er sprake is van een lange termijn stijgende trendfase, want de maandcandles staan al sinds jaren boven een fier opkrullende gemiddelde lijn.

Echter, vanaf de recente top op 2940 is een stevige correctie gaande, waardoor de index in een rap tempo in elkaar wordt gedrukt. De correctie wordt onderschreven door de swingteller die op een -3 stand staat. De beren dus aan zet, maar voor hoe lang nog?

Bodem aanstaande

Volgens de klassieke trendanalyse is een trend valide, totdat het tegendeel wordt aangetoond. Dus het meest waarschijnlijke scenario is een laatste stukje daling tot aan de SMA lijn op circa 2375 of iets lager door overshooting, maar dan moeten de bulls terugkeren om de trend nieuw leven in te blazen.

December zal als zwarte maand de boeken in gaan, maar als januari van start gaat met een witte candle, dan mag dat worden gezien als hoopvolle start van een positief beleggingsjaar 2019.

Ik wens u prettige feestdagen en een voorspoedig 2019. Het was mij een waar genoegen in 2018 uw TA coach te mogen zijn.

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.