Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Springplank Wessanen

Door Nico Bakker op 14 dec 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Springplank Wessanen

Wat een berengeweld op het Damrak, over een breed front worden de koersen in elkaar getrapt, koren op de molen van short spelers. Maar de felle berentikken bieden her en der ook koopkansen, mits er charttechnische aanwijzingen zijn natuurlijk.

Dit laatste is het geval op de dagchart van Wessanen. Het ziet er naar uit dat voor de vierde maal het 8+ niveau als springplank wordt gebruikt voor een interessante opleving. Lees maar verder.

Dikke steunstreep

Objectief gemeten met mijn marktlensindicatoren is er niets positiefs te melden. Alleen maar negatieve standen, dus de beer voert de regie. Maar charttechnisch gezien lijkt hij te worden geremd bij de 8+ groene steunstreep. Omdat dit voor de vierde maal lijkt te gebeuren krijgt 8+ van mij het label dikke steunstreep.

Is dit een garantie voor een koersstijging? Nee, maar aangezien een van de veronderstellingen is dat marktgedrag zich herhaalt, is het zeer aannemelijk dat wederom een opleving zal plaatsvinden richting de SMA op 9,30 en zelfs naar 10,22, een duidelijke top in het veld. De candle van vandaag kleurt reeds wit, dus de eerste aanzet is er.

Strakke navigatie

Voor koopjesjagers herbergt de daggrafiek dus een offensieve koopkans. Mits de koers boven 8+ blijft bewegen en de candles wit kleuren, kunnen zij profiteren van een opleving naar de 9 tot 10 zone. Het moge duidelijk zijn dat onder 8 de beren het heft in handen nemen en dan is een kooppositie niet zo handig, begrijpt u?

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.