Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Dubbele bodem bij ING

Door Nico Bakker op 07 dec 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Dubbele bodem bij ING

Wat een berengeweld op het Damrak, over een breed front worden de koersen in elkaar getrapt, koren op de molen van short spelers. Maar de felle berentikken bieden her en der ook koopkansen, mits er charttechnische aanwijzingen zijn natuurlijk.

Dit laatste is het geval op de dagchart van ING. Steunvorming op 10 als opmaat voor een rebound naar ruim 11,00. Goed moment voor short spelers om hun winsten te verzilveren en een mooie kans voor koopjesjagers om in actie te komen. Lees maar verder.

Turbulent koersverloop

De daggrafiek van ING is een lichtend voorbeeld van een turbulent koersverloop. Flinke opgaande zwiepers, veelal ondersteund door een volledige blauwe upswing, afgewisseld met volatiele berenacties zoals weerspiegeld in de rode downswings.

Een en ander wordt ook nog eens gelardeerd met flinke gaten op de chart. Kortom, twee handen aan het stuur als je als korte termijn belegger over dit speelveld navigeert. Maar nu terug naar de koopkans voor koopjesjagers.

Dubbele bodem

Binnen de volatiele downtrend wordt nu voor de tweede maal geprobeerd om op te veren vanaf de 10+ steunstreep. Recent is dit al een keer gebeurd met daarna een sterke opleving naar 11,60.

Aangezien marktgedrag zich veelal herhaalt, zou deze actie opnieuw uitgevoerd kunnen worden. De candle van vandaag, vrijdag 7 december, is in ieder geval een duidelijke stap in de juiste richting, de body kleurt immers wit.

Koopjesjagers die nu instappen houden een stop aan onder 10,00, hetgeen dan een prima Risk Reward Ratio betekent, want het opwaarts potentieel is beduidend groter dan de verliesruimte. Van 10 naar ruim 11 dat is vooralsnog de verwachting en het meest waarschijnlijke scenario.

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.