Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: December drift bij de S&P 500

TA: December drift bij de S&P 500

Met nog een maand te gaan in 2018 wordt uiteraard de vraag gesteld of de aandelenmarkten een verrassing in petto hebben, een leuk eindsprintje om de grafieken iets meer glans te geven. Her en der zijn reeds bodemprocessen zichtbaar die onderhuids de December drift van de bulls herbergen.

Zo ook bij de S&P 500 index die voorsorteert op een beweging naar mogelijk 2900. Lees maar verder.

Wat een turbulentie

De weekgrafiek geeft aan dat er sprake is van een negatieve overgangsfase, want de candles noteren nipt onder een fier opkrullende gemiddelde lijn. Maar de bulls geven zich niet makkelijk gewonnen. Met een stevige witte candle slaan ze terug en gaan ze proberen weer boven de SMA lijn te klimmen.

De vechtlust is groot, ook bij de beren, dus het zal een spannende en enerverende strijd worden. De indicatoren staan er verdeeld bij, maar wijzen wel overwegend in de richting van de bulls. Wat de kantelpunten betreft is onder in het veld 2600 een cruciale krijtstreep, jawel, er is dus best wat ruimte voor een extra aanloop.

Boven in het veld ligt de SMA lijn op 2745, het niveau dat gepasseerd moet worden om de bulls vrij spel te geven.

December drift

De maand december staat historisch gezien te boek als een van de beste beleggingsmaanden van het jaar. Dit helpt wellicht de bulls om de 2745 hobbel te nemen om vervolgens aan te trekken naar de voorliggende top op ruim 2900.

Trendbeleggers houden deze kantelpunten in de gaten en doen dan ook mee als de bulls noordwaarts vertrekken. Wellicht nu al bescheiden koopposities innemen en deze uitbreiden als de Up status daadwerkelijk terugkeert op het Dashboard.

In deze volatiele strijd zijn twee handen aan het stuur gewenst en is enig Money Management geen overbodige luxe.

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.