Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Randstad in de rebound

Door Nico Bakker op 23 nov 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Randstad in de rebound

Menig reboundscenario voelt wellicht wat onnatuurlijk voor de meeste trendbeleggers, maar toch zijn het veelal mooie kansen. Met een goed money en exit management zijn de rebounds dan ook prima te handelen. Zo ook in Randstad.

Nu het aandeel rond de steun op 41,00 een potentiële dubbele bodem neerzet lijkt een rebound richting 45+ in het verschiet te liggen en dient zich een offensieve koopkans aan voor de actieve trader. We bekijken de charttechnische ingrediënten op de dagkaart die de setup vorm geven.

Moeiteloos volgen

Sinds september is er een afdaling zichtbaar. De dubbele top rond 54 leidde tot een neerwaartse doorbraak van de SMA lijn. Lagere toppen en lagere bodems brachten de koers naar de bodem rond 40,80. Een forse aderlating van circa 25%.

Of juist een leuke winst voor de shortspelers die de Dashboard methodiek moeiteloos hebben gevolgd. Hoe het ook zij, vanaf krap 41 volgde een opleving binnen de dalende trend die tot stilstand kwam op 45,45.

Nu is de koers weer rond de steunzone op krap 41 aanbeland en een offensief steunscenario dient zich aan.

Beetje lef

Er is altijd een beetje lef nodig om ‘bodems te vangen’ al zijn er uiteraard wel wat gradaties aan te brengen. Het maakt immers nogal verschil of u koopt ‘into bold faced bearish candles’ zoals ze dat aan de overkant van de plas zo mooi zeggen, of dat u wacht op enige stabilisatie en bodemvorming rond een steunniveau.

Voor Randstad gelden in ieder geval de volgende punten: de trend is dalend, de koers heeft de steun op krap 41 getest, de RSI toont een positieve divergentie, de swingteller heeft een volledig negatieve serie afgerond en er is sprake van een potentiële dubbele bodem.

Al met al een aantal goede signalen dat een rebound richting 45+ de komende weken meer vorm kan krijgen. Traders met lef (niet te verwarren met slecht money management) zien dan ook hun kansen. Bij slotkoersen onder circa 40,80 is de setup niet langer valide. Een exit is dan te overwegen.

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.