Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Offensieve koopkans ArcelorMittal

Door Nico Bakker op 10 aug 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Offensieve koopkans ArcelorMittal

Het gaat er nogal wispelturig aan toe op de aandelenvelden. Koersen worden flink heen en weer gezwiept.

Zorg voor twee handen aan het stuur als je als actieve belegger op de dagvelden zoekt naar kansen en bedreigingen. Dan kom je charttechnisch gezien wel eens mooie koopkansen tegen, zij het met een behoorlijk speculatief randje

Dit is thans het geval bij ArcelorMittal. Lees maar verder.

Klassieke trendomkeer

Ik zal u niet vermoeien met teveel technische details, maar op de dagchart van ArcelorMittal is een klassieke trendomkeer gaande.

TA aanhangers en volgers van mijn Dashboard Methodiek zien de recente uitbraak boven de gemiddelde lijn tot aan 28,30 euro, gevolgd door een pullback tot aan de SMA lijn op 26,80 euro, tevens een 38,2% Fibo retracement.

Hier moet de pullback opdrogen om de trendbreuk te valideren en de bulls de gelegenheid te geven een serie hogere toppen en hogere bodems te starten met 28,30 als eerste koersdoel.

Maar dan moet er zeer rap een witte candle worden geplaatst op de SMA lijn. Kortom, een opleving van 26,80 naar 28,30 euro, zo luidt de verwachting.

Offensieve koopkans

Het geschetste scenario behelst een offensieve koopkans voor actieve korte termijn beleggers die nu koopposities innemen, ook al staat er nog geen witte candle.

Zij anticiperen op de terugkeer van bodemstampers die vanaf volgende week de SMA lijn gaan plaveien met witte candles.

Minder speculatief ingestelde swingtraders wachten op wit, dat moge duidelijk zijn. Bij koersvorming onder 26,80 euro vervagen de positieve vooruitzichten.

De voortgang van het koersverloop van ArcelorMittal zullen we melden met Tweetberichten onder de naam @TheDailyTurbo, inclusief een update van de dagchart.

BNP Paribas Turbo’s Arcelor Mittal

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.