Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: ING klaar voor een rally

Door Nico Bakker op 03 aug 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: ING klaar voor een rally

Op de aandelenvelden wordt een hevige en spannende strijd gevoerd tussen beer en stier. Op korte termijn willen de beren hun grip vergroten, hetgeen binnenkort voor langere termijn doeleinden juist weer koopkansen oplevert.

Op menig chart kan dan ook het spel “Kort lager, lang hoger” worden gespeeld. Zo ook op de grafiek van ING, waarop thans al zichtbaar is dat de stieren langzaamaan het stokje weer gaan overnemen. Een rally naar 13,28 en 14+ daarna ligt dan ook in het verschiet.

Klassieke trendomkeer

Ik zal u niet vermoeien met teveel technische details, maar op de dagchart van ING is een klassieke trendomkeer gaande. TA aanhangers en volgers van mijn Dashboard Methodiek zien de recente uitbraak boven de gemiddelde lijn tot aan 13,28 euro, gevolgd door een pullback tot aan de SMA lijn op 12,70 euro (tevens een 50% Fibo retracement), met aansluitend een opleving als logische vervolgstap in een verse daily uptrend.

Een serie hogere toppen en hogere bodems boven de gemiddelde lijn kan aanvangen. De bulls zijn nu ‘in the lead’. Zij krijgen de gelegenheid om noordwaarts te bewegen richting de genoemde niveaus.

Koopkans

Het geschetste scenario behelst een koopkans voor actieve korte termijn beleggers die tussen de steun van 12,70 euro en de weerstand van 13,28 euro hun koopposities innemen en monitoren.

Boven 13,28 euro kan uit hoofde van Money Management overwogen worden om posities uit te breiden.

Onder 12,70 euro vervagen de positieve vooruitzichten en is het raadzaam om koopposities op te ruimen. Maar dat ziet u als gedisciplineerde swingtrader zelf ook wel.

Voor nu succes en veel plezier met de aanstaande bullenrit.

De voortgang van het koersverloop van ING zullen we melden met Tweetberichten onder de naam @TheDailyTurbo, inclusief een update van de dagchart.

BNP Paribas Turbo’s ING

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.