Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: KPN dubbele bodem

Door Nico Bakker op 08 jun 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: KPN dubbele bodem

Het koersverloop van KPN kenmerkt zich door forse uitslagen, zowel omhoog als omlaag. De turbulentie is dan ook goed zichtbaar op de chart, terwijl de trendmatigheid tegenvalt. “Veel beweging, weinig vooruitgang”, is dan veelal het motto.

Maar dat wil niet zeggen dat er charttechnisch gezien geen spannende koopkansen zijn. Op de weekgrafiek tekent zich een dubbele bodem af als opmaat voor een significante rebound. Leest u maar verder.

Afzwakking downtrend

Volgens mijn marktlensindicatoren is er sprake van een dalende trendfase. Alle indicatoren staan immers in de min, dus de beren voeren vooralsnog de regie. Maar er wordt voor de tweede maal gebodemd rond 2,30 en dat behelst volgens de spelregels van trendanalyse een verzwakking van de dalende trend.

Je verwacht immers in een downtrend een lagere bodem. Een dubbele bodem valt in de categorie omkeerpatronen, dus de huidige constellatie zou op termijn kunnen zorgdragen voor een nieuwe uptrend.

Zover is het nog lang niet. Eerst de verwachte route volgen zoals de dubbele bodem dit impliceert en dat is een rally naar de tussenliggende top op 2,58.

Steunscenario

Bodemen op 2,30 met een verwachte opleving of rebound naar 2,58, dat is vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario. De risk/reward verhouding voor swingtraders is hierbij in orde, dus reboundposities zijn charttechnisch gezien dus verantwoord.

Letwel, de indicatoren onderschrijven de rebound niet, daarvoor is de draai in het sentiment te pril. Maar slechts en alleen voeding vanuit chart reading technieken mag een overweging zijn om posities in te nemen, niet waar?

Volg de voortgang van KPN via @TheDailyTurbo

eurdol

Klik op de grafiek voor een grote versie


BNP Paribas Turbo’s KPN:

 

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.