Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Booster trade EUR/USD

Door Nico Bakker op 11 mei 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Booster trade EUR/USD

Deze week een nieuwe Booster trade, in dit geval op de dagchart van EUR/USD. Een Booster trade is een offensieve coaching aanbeveling, gevoed door mijn Dashboard indicatoren met aangescherpte parameters.

De indicatoren staan ingesteld op het detecteren van korte termijn trades met een korte houdbaarheidsdatum. Ideaal voor u als offensief ingestelde actieve Booster belegger die in een kort tijdsbestek een aardig rendement wilt scoren.

U kent de productkenmerken van de Booster en accepteert daarmee de hoge risicograad die gemoeid is met het beleggen in Boosters. Strak en gedisciplineerd navigeren en handelen is u dan ook niet vreemd.

Upswing

Bij een Booster trade gaat het niet zo zeer om een beweging in de richting van de trend, het gaat om een significante swing in het veld. Deze swing wordt geïnitieerd door mijn swingteller als versnellingsmeter. Bij +1 start er een upswing die ik blijf volgen totdat de swingteller op +5 staat, dan is offensief gezien een aarzeling toegestaan, dan wordt zo mogelijk de winst verzilverd.

De RSI als spanningsmeter speelt bij de Booster trade een belangrijke rol. Die heb ik scherp gesteld met parameter 7 met de OBOS banden op +1,5 en -1,5 STD.

De RSI toont op de dagkaart een zogenaamde OS-upcross. Dit in combinatie met een witte candle is een conditie die een EL aanbeveling rechtvaardigt. Dat deze EL vandaag wordt bevestigd met de swingteller op +1 is mooi meegenomen.

Booster exit

De entry heb ik besproken, er zijn overigens meer Enter Long spelregels, maar die bespreek ik bij volgende Booster Trades wel. Nu de exit, veelal belangrijker dan de entry. Ik heb al gezegd dat bij swingteller +5 een hapering kan optreden. Als bij swing+5 dan ook een zwarte candle verschijnt, is dit een Exit Long moment.

Uiteraard ook XL als de swingteller naar een -1 stand schiet. Ook een XL als de RSI een OB downcross laat zien. De chart van EuroDollar toont een Fibo grid op 1,20+ tot krap 1,22. Wellicht dat daar ergens een hapering optreedt, we zullen zien.

Vooralsnog zijn de bulls aan zet. Zij mogen meer witte candles produceren en proberen de Fibo zone te bereiken.

Volg de voortgang van de Booster Trade live via @TheDailyTurbo

eurdol

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.