Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Koopkans Royal Dutch Shell

Door Nico Bakker op 02 feb 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Koopkans Royal Dutch Shell

De stijgende trend in Royal Dutch Shell is al geruime tijd van kracht en biedt regelmatig nieuwe instapkansen voor de offensieve actieve belegger. Na de recente vorming van een dubbele top is een correctie ingezet die thans kan worden afgerond op een charttechnisch interessante plek. Ik zal de chart met u doornemen om te kijken waar de kansen liggen.

Bodemvorming

Na de correctie in november wisten de stieren de koers van Royal Dutch Shell te brengen tot 29,14. Een dubbele top volgde met een terugval richting de stijgende SMA-lijn, die de opwaartse trend tot op heden keurig ondersteund heeft.

Thans vindt er in de Fibonacci zone een strijd plaats, waarbij de bulls mogen aangeven de trend intact te laten. Zij proberen hiertoe vandaag een witte candle te plaatsen. Daarnaast ondersteunen de indicatoren hierbij het tijdstip van bodemvorming, want met een stand op -6 geeft de swingteller aan dat de correctiefase al aardig opschiet, terwijl de RSI voorzichtig bodemt in oversold gebied. v

Derhalve ontstaan er bij een witte candle kansen voor een rit omhoog richting 29+ met een interessante Risk/Reward verhouding. Onder de SMA en de Fibonacci zone start er een overgangsfase en is een verdere terugval mogelijk richting de steun op krap 26. Voor nu bezien of de bulls doorpakken met meer wit.

raex

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.