Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Air France klaar voor nieuwe vlucht

Door Nico Bakker op 12 jan 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Air France klaar voor nieuwe vlucht

Air France KLM is aanbeland in lagere regionen, waar zich thans een mooie koopkans aandient voor actieve korte termijn beleggers. Ik bekijk de technische conditie en schets het meest waarschijnlijke scenario aan de hand van de indicaties op de dagkaart. Leest u verder.

Stijgende trend

Het aandeel bevindt zich al geruime tijd in een stijgende trendfase vanaf de bodem op 10,82. In een gestaag patroon van hogere toppen en hogere bodems met lichte turbulentie werd recent het hoogste punt bereikt op 14,51, net onder de weerstand van begin november vorig jaar. Inmiddels is een correctie ingezet, getuige de swingteller in de min en de RSI die neerwaarts gekruld is.

Nu de koers is aanbeland in de Fibonacci zone, willen de bulls de daling afbreken en een doorstart maken om de uptrend een vervolg te geven. De spike op de Fibonacci 38,2 retracement en de RSI die opveert vanaf de middenlijn zijn hiertoe de eerste aanwijzingen. Voor meer bevestiging is een witte candle gewenst.

Koopkans

Per saldo staan nog niet alle signalen op groen, dus de UP-status is nog niet valide op het Dashboard. Opwaarts is er ruimte tot de voorliggende topzone op circa 14,50.

Kijken we naar het risico dan loopt de trend averij op onder de SMA steun op 12.61. Een acceptabele Risk/Reward ratio derhalve voor actieve beleggers die overwegen de koopkans aan te grijpen zolang de candles wit kleuren.

raex

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.