Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?
IEX Beleggingsideeën Advertorial

TA: Nieuwe uptrend voor Flow Traders?

Door Nico Bakker op 22 dec 2017 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Nieuwe uptrend voor Flow Traders?

Het afgelopen jaar heeft de koers van handelshuis Flow Traders een koersdaling achter de rug van circa 42%. Nu er mogelijk een trendomkeer aanstaande is, dient er zich een mooie kans aan voor actieve beleggers. Daarom bekijk ik op de dagkaart wat charttechnisch het meest waarschijnlijke scenario is. 

Downtrend

Vanaf maart bevindt de koers van Flow Traders zich in een neerwaartse trend, gekenmerkt door de lagere toppen en bodems die duidelijk zichtbaar zijn. Eind november is de recente bodem neergezet op 17,07 waarna een herstelbeweging is ingezet die onder de SMA-lijn wederom leek te gaan keren om vervolgens de dalende trend voort te zetten.

Na wat berendruk wisten de bulls de koers toch naar hogere niveaus te brengen met 20,78 als voorlopig hoogste punt. Een pullback is nu gaande terug naar de SMA-lijn die momenteel als vangnet dient.

De bulls zijn er klaar om het heft wederom in handen te nemen en bevestigen dit door een witte candle in de Fibonacci-zone te zetten.

Koopkansen

De RSI als spanningsmeter bodemt boven de 50-lijn en de OBOS-banden worden wijder, waarmee toenemende volatiliteit waarneembaar is, die mogelijk als opmaat dient voor verder herstel.De bulls lijken dus het tij te willen keren en dat biedt koopkansen op de korte termijn voor offensieve beleggers.

De Risk/Reward is dik in orde met 20,78 als eerste koersdoel en daarna een vervolg richting 21,95. Onder 19,50 is het herstel voor de korte termijn van tafel en nemen de beren de leiding over.

raex

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.