Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Revanche van de Vopak stier

TA: Revanche van de Vopak stier

Het aandeel Vopak is in de laatste weken ontzettend afgestraft, de koers werd in een rap tempo onderuit gehaald, de bulls werden van het veld geveegd. Maar het ziet er naar uit dat de stieren hun rug gaan rechten en revanche proberen te nemen. Ik zal de dagkaart voor u duiden en aangeven tot hoever zij kunnen reiken.

Forse berentikken

Op de dagchart is goed zichtbaar hoe de koers in korte tijd van 41+ naar 35+ werd gedrukt, een stevige berenactie, uitstekend begeleid door mijn swingteller die van -1 naar -9 beweegt. Met name dit laatste biedt offensieve koopkansen, want na een swing -9 is de kans aanzienlijk dat de koers gaat bodemen als opmaat voor een rebound.

En dat zien we vandaag dan ook gebeuren. De candle kleur wit op moment van schrijven, terwijl de RSI als spanningsmeter een upcross met de OS-lijn bewerkstelligt. Twee indicaties die aansturen op een herstelbeweging richting de Fibo zone die rond 37,50 tot 39+ in het veld ligt.

Best wel veel ruimte voor de gehavende bulls die al wondenlikkend verloren terrein proberen terug te winnen. Zij zullen falen als de spike steun op 34,85 alsnog wordt weggeslagen.

Rebound posities

Het geschetste scenario herbergt koopkansen voor rebounders, die de bulls graag een handje willen helpen. Zij spelen het spel tussen de kritieke steungrens op 34,85 en de eerste Fibogrens op 37,50.

Naarmate er meer witte dagcandles verschijnen, kan overwogen worden om rebound posities uit te breiden om als zodanig Money Management toe te passen. Succes!

Klik op de grafiek voor een grote versie

raex

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links