Login
 
IEX Beleggingsideeën Advertorial

TA: De Galapagos achtbaan

Door Nico Bakker op 11 aug 2017 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: De Galapagos achtbaan

Als u graag achtbaanritjes maakt in uw portefeuille, dan wil ik uw aandacht vragen voor het koersverloop van Galapagos. Deze week een enorme uitschieter, een kadootje van de markt, wellicht komende week weer een rit naar 71+ en mogelijk krap 75. De kaartjes liggen klaar, instappen maar!

Raket scenario

Op de dagkaart is duidelijk te zien dat er tijdenlang sprake was van een korte termijn dalende trend. Koersvorming onder een rap dalende gemiddelde lijn en regelmatig een volledige downswing onderschrijven het bearish sentiment.

Onlangs was er een korte opleving tot aan de SMA lijn, waarna een rappe daling volgde tot 62+, dat was al een mooi achtbaanritje, niet waar? Swingteller op -9 bij de groene steunstreep was wellicht voor offensieve rebounders aanleiding om aan de koopkant te acteren.

Welnu, die hebben het geweten zeg! Als een raket omhoog naar ruim 78,00. Een extreme koersuitslag, een kadootje van de markt. Mijn motto luidt dan: Vraag niet hoe dat kan, maar profiteer er van. Dank je wel markt, een mooie winst kunnen verzilveren.

Opnieuw bullish sentiment

Vervolgens trok de rook op, de koers werd rap in elkaar gedrukt en vindt thans rust op de daily SMA, de dynamische trendlijn die nu als vangnet voor de bulls fungeert. De RSI als spanningsmeter staat nog steeds boven de OB-lijn, dus wat hernieuwde berentikken zijn goed mogelijk.

Echter, de ondertoon is positief, maar volatiel. Zoals het er nu naar uitziet, maken de bulls zich opnieuw op voor een zo mogelijk wilde rit naar 71+ tot 74+ en wie weet door naar 78+. Spannende vooruitzichten voor achtbaanbeleggers. Doet u mee?

Klik op de grafiek voor een grote versie

raex

 

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.