Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Up-status voor Philips

Mijn marktlens geeft een nieuwe up-status af

Het aandeel Philips is een van de sterkst trenderende fondsen op het Damrak. Er is een mooi proces van hogere bodems en hogere toppen gaande en thans geeft mijn marktlens een nieuwe UP-status af.

Goed nieuws dus voor trendvolgende beleggers, voor hen dienen zich koopkansen aan. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven tot hoe ver de bulls kunnen reiken. Kijkt u met mij mee. 

Sterke stieren

Vanaf medio 2016 wordt de koers in rap tempo noordwaarts gestuwd. Hogere bodems en hogere toppen illustreren de stijgingsdrang bij de bulls en ook krult de gemiddelde lijn keurig noordwaarts. Vanaf de top op 34,33 was er sprake van een correctiebeweging, maar ver reikten de beren niet. Op 30,77 is reeds een hogere bodem gevormd, ver boven de gemiddelde lijn.

Deze week springt de swingteller met een ferme witte candle op +1 en ook veert de RSI keurig op vanaf de 50-lijn. Alle indicatoren staan momenteel op groen, waardoor mijn Dashboard bij deze voortgang een nieuwe UP-status zal afgeven. Een hervatting van de uptrend richting de rode streep op 34,33 is dan ook aannemelijk.

Als dit weerstandniveau vervolgens wordt geslecht, dan krijgt de uptrend een stevige impuls en komt er potentieel vrij richting 36,20, de top uit 2002. Prima vooruitzichten dus voor Philips, voorwaarde is wel dat de koers boven de steun op 30,77 blijft bewegen. 

Groen licht

Alle marktlenscomponenten staan thans op groen, waardoor een nieuwe UP-status in de maak is. Trendvolgende beleggers kunnen dan ook overwegen aan de koopkant in actie te komen om de verwachte opmars richting de rode streep op 34,33 mee te spelen.

Bij een doorbraak van dit niveau zijn additionele posities gerechtvaardigd. Het geschetste positieve scenario is valide zolang de koers boven 30,77 noteert. Succes!  

Klik op de grafiek voor een grote versie

raex

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links