Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Koopkans Wessanen

TA: Koopkans Wessanen

De nieuwkomer in het AMX universum is een sterk trenderend fonds, zowel op korte als langere termijn. De bulls voeren de regie, zij worden in staat geacht de trend te handhaven. Op het korte termijn speelveld zijn er al weer indicaties dat zij een nieuwe actiebeweging willen starten. Ik zal de dagchart en de koopkans nader voor u duiden.

Correctie droogt op

Dat de trend opwaarts is blijkt uit koersvorming boven een gestaag oplopende SMA lijn in combinatie met de RSI, die vrijwel steeds boven de 50-lijn beweegt. De daling die onlangs is ingezet vanaf het 15,40 niveau en later nog een keer vanaf 15,15, is dan ook een gezonde correctie ofwel countertrend beweging. Even afkoelen, even een stapje terug om op het juiste moment de draad weer op te pikken, zo luidde de opdracht voor de bulls.

Welnu, de draad oppikken doen zij bij de 14,32 steunstreep, tevens SMA lijn met de RSI netjes onder de OS-lijn. Vandaag een poging om met een witte candle te bodemen als opmaat voor een rally naar de twee genoemde rode weerstandstrepen. De trend kan worden vervolgd, de bulls mogen de regie weer in handen nemen.

Koopkans

Aangezien bodemstampers actief zijn op de juiste plek op de chart is er een koopkans met een aantrekkelijke Risk/Reward ratio. Aankopen doen met een stop op 14,30 en een target van 15+ tot 15,40 impliceert dat er meer winstpotentieel dan verliesruimte is. Een uitgelezen kans dan ook voor swingtraders om de bulls een handje te helpen.

Succes!

Daggrafiek Wessanen
Daggrafiek aandeel Unilever
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links