Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Ahold, stieren op dreef

TA: Ahold, stieren op dreef

Op het Damrak worden de koersen rap heen en weer geslingerd, de turbulentie is best wel hoog. Zo ook bij Ahold, waar de dagchart wordt gesierd door sprieterige candles. Voor trendbeleggers een minder geschikt landschap, maar voor swingtraders natuurlijk een ideaal speelveld.

Welnu, voor beide groepen is er thans een interessante koopkans aanwezig. Ik zal de dagkaart en de propositie nader voor u duiden.

Steun op groen

Charttechnisch gezien is er sprake van een positieve ondertoon, hetgeen ook wordt onderschreven door mijn marktlensindicatoren. Echter, vanaf de top op 20,35 is een countertrend beweging, ofwel een reactie beweging ingezet die onlangs werd opgevangen door de SMA lijn, mijn trendvolgende indicator, die ook prima dienst doet als dynamische trendlijn.

Al een aantal dagen lukt het de bulls om steeds weer op te veren vanaf deze lijn die in de buurt ligt van de 19,63 steunstreep. Vandaag lukt het hen om meer afstand te nemen van de steunlijn, met de intentie de dagtrend nieuw leven in te blazen en de aanval op de genoemde 20,35 voor te bereiden.

Zolang de komende candles wit kleuren en de koers verder wegloopt van de SMA lijn, is een rally naar 20,35 vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario. Onder 19,63 verpietert het beeld, maar dat had u natuurlijk al lang in de gaten.

Prima RR

Met een stop op 19,60 en een target van 20,35 is er bij een koers van 19,85 sprake van een prima Risico/Reward verhouding. Het winstpotentieel is 2,5 keer groter dan de verliesruimte. Voor swingtraders altijd een belangrijk bijkomend element bij het beoordelen van een koopkans, dat weet u.

Goed, het scenario is geschetst, de krijtstrepen zijn duidelijk, korte termijn actieve beleggers worden uitgenodigd de bulls een handje te helpen. Succes!


Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links