Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Bulls aan zet bij ArcelorMittal

Er dient zich een mooie trading opportunity aan bij Arcelor

Het aandeel ArcelorMittal staat veelvuldig in de belangstelling. Geregeld vinden mooie upswings plaats en thans ziet het er naar uit dat de bulls zich opmaken voor een nieuwe beweging omhoog.

Ik zal de daggrafiek voor u duiden en aangeven waarom zich een mooie trading opportunity aandient. Kijkt u met mij mee. 

Sterke uptrend

ArcelorMittal was in 2016 de absolute uitblinker binnen de AEX Index en ook dit jaar is het aandeel uitstekend van start gegaan. De trend is sterk opwaarts gericht, hetgeen duidelijk tot uiting komt in de hellingshoek van de gemiddelde lijn. Vanaf de dubbele top op 8,84 ging wel een correctiebeweging van start, de koers werd teruggedrukt richting de gemiddelde lijn.

Thans fungeert de sleepkabel opnieuw als dynamische steunlijn en wordt een hogere bodem gevormd. Vandaag is immers een witte candle in de maak, waardoor de bodem op 7,86 lijkt te worden bevestigd. Een hervatting van de solide uptrend richting 8,84 is dan ook aannemelijk.

Vanaf de huidige koers (8,10) biedt de propositie een aantrekkelijke risk-reward ratio van circa 1:3. De korte termijn vooruitzichten zijn duidelijk positief, maar een punt van aandacht is wel dat op de weekgrafiek een correctiebeweging dreigt. Er is dus sprake van een zogenaamd tijdvensterconflict. Verder dan de dubbele top op 8,84 kijken we vooralsnog niet.    

Bulls aan zet

De sterke stieren geven te kennen de korte termijn uptrend te willen hervatten. Trendvolgende beleggers kunnen dan ook overwegen om met een stop op 7,86 aan de koopkant in actie te komen.

Als binnenkort wordt getopt onder de taaie 8,84 weerstand, dan is het raadzaam om de winsten weer te verzilveren. Op deze manier speelt u uitstekend in op de kantelpunten op de chart. Succes!

  
Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links