Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Offensieve koopkans voor ING

De bulls geven te kennen opnieuw een upswing te willen starten

Het aandeel ING behoort de laatste maanden tot de sterkst trenderende fondsen op het Damrak. Recent was er sprake van een milde correctiebeweging, maar thans geven de bulls te kennen een nieuwe upswing te willen starten.

Ik presenteer om die reden dan ook een offensieve koopkans. Ik zal de daggrafiek voor u duiden en aangeven waarom de risk-reward ratio maar liefst 1:5 is. Kijkt u met mij mee.

Sleepkabelsteun

De kopende partijen zijn heer en meester op het speelveld. Er is een sterk proces van hogere bodems en hogere toppen gaande, hetgeen keurig wordt geïllustreerd door de steile hellingshoek van de gemiddelde lijn. Recent werd een top bereikt op 14,05, waarna een correctiebeweging van start ging. Met enkele zwarte candles werd de koers teruggedrukt tot aan de steunstreep op 13,20, gelijk aan het niveau waar de gemiddelde lijn in het veld ligt.

Vandaag is een witte candle in de maak boven dit niveau en ook probeert de RSI terug te keren uit OS-terrein, hetgeen bodemvorming aanwakkert. De sleepkabel bewijst zodoende zijn functie als dynamische steunlijn. Een hervatting van de uptrend richting 14,05 is momenteel aannemelijk. Vanaf de huidige koers (13,34) impliceert dit een aantrekkelijke risk-reward ratio van ruim 1:5.

Let wel, nog niet alle indicatoren ondersteunen het geschetste scenario. Zolang de koers boven 13,20 noteert, is het geschetste scenario valide en zijn hogere niveaus aannemelijk.   

Offensieve kansen

ING maakt zich op voor een vervolg van de korte termijn uptrend. Swingtraders kunnen dan ook overwegen om reeds in actie te komen om de verwachte opmars richting 14,05 mee te spelen. Als de swingteller binnenkort op +1 springt, zijn extra posities te overwegen.

Bij topvorming rond 14,05 is het vervolgens weer raadzaam om de korte termijn koopposities te sluiten. Strak navigeren is het devies als de daggrafiek uw meetlat is.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links