Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Scoren in Europa

Er is een mooie witte candle in de maak voor de Eurostoxx50

In de afgelopen weken hebben de aandelenmarkten wereldwijd uitstekend gepresteerd, zo ook de Eurostoxx50. Er is een mooie witte maandcandle in de maak als opmaat voor een positief 2017.

In deze bijdrage zal ik de maandgrafiek voor u duiden en aangeven waarom de index een stijgingspotentieel van maar liefst 15% herbergt. Kijk en leest u verder.  

UP-status

De Eurostoxx50 heeft de afgelopen drie jaar per saldo weinig gedaan. In tegenstelling tot veel indices is de trendmatigheid laag. Deze maand tonen de bulls echter hun kracht, met een ferme witte candle wordt de zwakke uptrend nieuw leven ingeblazen.

De swingteller staat thans op +3 en de RSI maakt een up-cross met de 50-lijn, waardoor alle marktlenscomponenten in een plusstand staan. Met de hernieuwde UP-status op het lange termijn Dashboard is een opmars in 2017 richting de rode streep op 3836 aannemelijk, hetgeen een opwaarts potentieel van 15% indiceert. Positief element is bovendien dat de risk-reward ratio er aantrekkelijk bij staat, het stijgingspotentieel is immers twee keer zo groot als het neerwaartse risico.

De Eurostoxx50 lijkt rijp voor een inhaalslag in 2017. Duidelijk positieve vooruitzichten dus voor de belangrijke Europese beursbarometer, voorwaarde is wel dat de index boven de gemiddelde lijn op 3000 blijft bewegen.  

Stieren aan zet

De maandgrafiek staat er aantrekkelijk bij, hetgeen lange termijn koopposities rechtvaardigt. Trendvolgende beleggers kunnen overwegen om aan de koopkant in actie te komen om de verwachte opmars richting 3836 mee te spelen in 2017.

Beleggen in Europa lijkt komend jaar profijtelijk. Ik wens u prettige feestdagen, een goede jaarwisseling en een gezond 2017!

   

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links