Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Glans voor goud

Alle indicatoren voor goud staan op groen

Het edelmetaal goud is dit jaar bezig met een indrukwekkende opmars. De trend is sterk opwaarts gericht en thans ziet het er naar uit dat een nieuwe upswing aanstaande is. Alle indicatoren staan namelijk op groen, waardoor mijn Dashboard een nieuwe UP-status afgeeft.

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waarom ook de risk-reward ratio er aantrekkelijk bij ligt. Een aantrekkelijke koopkans derhalve voor trendvolgende beleggers. 

UP-status

Vanaf het moment dat de gemiddelde lijn opwaarts werd gekruist in februari dit jaar, is er sprake van een sterke uptrendfase. Er is een stevig proces van hogere bodems en hogere toppen gaande en ook de RSI noteert ruim boven de 50-lijn. Vanaf de top op 1375 was er sprake van een correctiebeweging, maar thans geven de bulls te kennen de sterke uptrend te willen hervatten.

Er is namelijk een hogere bodem gevormd op 1303 en ook de swingteller springt met een witte candle op +1. Alle indicatoren staan zodoende op groen, goed voor een nieuwe UP-status op het Dashboard. Een opmars in de komende weken richting de 1375/1391 weerstandzone is thans aannemelijk. Vanaf de huidige koers (1337) impliceert dit een risk-reward ratio van circa 1:2.

Als de rode strepen vervolgens worden geslecht, komt zelfs ruimte vrij richting krap 1500. De vooruitzichten zijn duidelijk positief, voorwaarde is wel dat de koers boven de steungrens op 1303 blijft bewegen. 

Hogere koersen

Met de hernieuwde UP-status op het Dashboard kunnen trendvolgende beleggers overwegen aan de koopkant in actie te komen. Zolang de koers boven 1303 noteert, is een opmars richting de 1375/1391 zone aannemelijk. Het ziet er naar uit dat Goud ook in het laatste kwartaal van 2016 een aantrekkelijke belegging blijft. 

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links