Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: De tweede kans voor ASML

ASML is een nieuwe koopkans voor trendvolgende beleggers

Het aandeel ASML laat deze week een flinke veer. De koers is rap naar beneden gedrukt, maar ter hoogte van het recente uitbraakniveau op 90,00+ wordt keurig steun gevonden. De pullback wordt daarmee succesvol afgerond, hetgeen nieuwe koopkansen impliceert voor trendvolgende beleggers.

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en ook het principe van ‘de tweede kans van de markt’ voor u uit de doeken doen.

Pullback afgerond

Het koersverloop van ASML voldoet uitstekend aan de regels der technische analyse. Lange tijd hikten de spelers tegen de rode weerstandlijn op 90,00+ aan, maar vorige maand werd dit niveau doorbroken. Wat volgde was een ferme breakoutbeweging die reikte tot een top op 100,50. Ter hoogte van dit niveau stond de RSI op OB-terrein, veelal een indicatie voor aanstaande topvorming en een correctiebeweging.

In circa 80% van de gevallen vindt na een breakout een pullback plaats teneinde de uitbraak te valideren, ook het aandeel ASML ontkwam hier niet aan. Deze week volgde een spike-beweging richting de oude weerstandlijn, waardoor de oude weerstand als nieuwe steun wordt bevestigd, een sterk bullish signaal. De markt biedt zodoende een tweede kans.

Als komende week een witte candle wordt gevormd, dan wordt de uitbraak bevestigd en kan de uptrend worden hervat richting de recente top op 100,50. Boven 100,50 komt zelfs de all time high op 104,85 weer in zicht. De vooruitzichten zijn positief, voorwaarde is wel dat de koers boven de nieuwe steunlijn op 90,00+ blijft bewegen.

Vervolg uptrend

De pullback lijkt succesvol te worden afgerond, hetgeen nieuwe koopkansen indiceert voor trendbeleggers. Zij kunnen thans anticiperen door de eerste koopposities in te nemen en de posities verder uit te breiden als komende week een witte candle wordt gevormd. Zolang de koers boven 90,00+ noteert, is het technische beeld positief.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links