Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Aegon in de rebound

Aegon is rijp voor een herstelbeweging

De financials stonden de afgelopen maanden flink onder druk, zo ook het aandeel Aegon. De beren hebben flinke tikken uitgedeeld, de koers is rap onderuit gehaald, maar thans indiceert mijn marktlens dat een significante herstelbeweging aanstaande is.

Een opmars richting de 4,00/4,50 Fibo zone is zelfs haalbaar. Kijkt u met mij mee naar de weekgrafiek. 

Actie is reactie

Het aandeel Aegon bevindt zich al geruime tijd in een downtrend. Zo is er sprake van koersvorming onder een dalende gemiddeldelijn en ook worden geregeld lagere toppen en lagere bodems gevormd. Met een volledige downswing is de koers teruggedrukt tot een bodem op 3,00.

Voor de stieren was dit het moment om weer ten tonele te verschijnen. Er worden weer witte candles geproduceerd, de RSI krult keurig omhoog en deze week springt ook de swingteller op +1. Alle indicatoren staan zodoende op groen voor een herstelbeweging richting de 4,00/4,50 Fibo-retracements.

Veel herstelpotentieel dus, maar dit alles betreft wel een reactiebeweging van de bulls, de trend wordt voorlopig niet gekeerd. Als in de komende weken een zwarte candle wordt gevormd in de weerstandzone, dan dreigt opnieuw een lagere top. Voorlopig is het echter nog niet zo ver, nu eerst bezien tot hoe ver de bulls in hun reboundfase kunnen reiken.   

Herstelkansen

Aegon is rijp voor een herstelbeweging. Reboundspelers kunnen dan ook besluiten om aan de koopkant in actie te komen zolang de candles wit kleuren en de swingteller doortelt in een positieve stand.

Bij indicaties van topvorming in de Fibo zone is het vervolgens raadzaam uitstaande posities te sluiten. Strak navigeren is het devies wanneer u wilt profiteren van reactiebewegingen. 

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links