Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: ING Morning Star

Op de dagkaart van ING is een Morning Star in de maak

Wat een berengeweld deze week op het Damrak. Over een breed front werden de koersen in elkaar gedrukt, veelal met enige overshooting, ofwel overdreven berendruk, met als gevolg een tegenaanval van de bulls.

Op de dagkaart van ING is op moment van schrijven een zogenaamde Morning Star in de maak, een betrouwbaar bodempatroon als prelude voor een rebound naar 10,30 tot 10,80. Een mooie opportuniteit voor swingtraders, niet waar? 

Morning Star

Ik zal voor u de contouren van een Morning Star duiden aan de hand van de huidige dagcandles van ING. In eerste instantie wordt de koers fors onderuit gehaald tot 9,57 aan toe, ik heb daar alvast een groene steunstreep ingetekend.

De bijbehorende candle kleurt wit en heeft links naast zich een gap gevormd met de zwarte voorliggende candle. Het gaat hierbij om een gap tussen de bodies van de candles, de shadows spelen hier geen rol.

Vervolgens wordt met de witte candle van vandaag rechts naast de bodemcandle ook een gat geslagen tussen de bodies. Dus links en rechts een gap met de 9,57 bodemcandle, dat levert een Morning Star op, een drie-candle-omkeerpatroon. Hoe luiden nu de vooruitzichten?

Rebound

Met steun op 9,57 geven de bulls te kennen te willen revancheren en de koers richting het noorden te stuwen. Het behelst een reactie op de recente forse berentikken. De Fibonacci retracementzone indiceert een opleving tot 10,30 of zelfs 10,80.

Dan zal de overspannenheid onder in het veld zijn weggepoetst. Maar daar wordt het ook weer oppassen voor topvorming tegen de SMA lijn en een hervatting van de downtrend. Strak navigeren dus. 

 Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën 
van PNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links