Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

2019: Beleggen voor een duurzame toekomst

2019: Beleggen voor een duurzame toekomst

In 2019 lijken handelsspanningen, geopolitiek en hogere rentes de volatiliteit opnieuw te gaan aanwakkeren. Tegelijkertijd verandert het regime: de hausses in obligaties en Amerikaanse aandelen lopen op hun einde. Als er één constante is in 2019, dan is het de noodzaak voor duurzaamheid.

Veelbewogen tijden

Beleggers moeten alert zijn op de tegenstrijdige krachten die de kapitaalmarkten bewegen: banen, handel, milieu, migratie, diversiteit, etc.: het zijn allemaal stukjes in een groter geheel.

Positief is de ongekende vooruitgang met wereldwijde initiatieven om de grootste duurzaamheidsproblemen aan te pakken. Illustratief zijn de lancering van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals – SDG’s) en het Klimaatakkoord van Parijs. Dat akkoord is de eerste stap in de transitie naar een CO2-arm energiemodel voor de wereldeconomie. 

Lees hier meer over de Beleggingsvisie van BNP Paribas Asset Management voor 2019: Een nieuw regime

De SDG agenda 2030 legt de basis voor een regeneratieve, circulaire economie en laat zien dat maatschappelijke en milieuproblemen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De doelen benadrukken de noodzaak om extreme armoede te bestrijden en onderstrepen de urgentie om in dit nieuwe economische model een efficiënt gebruik van beschikbare hulpbronnen te maken. Beide initiatieven kunnen rekenen op steun onder beleggers, ondernemingen, maatschappelijke organisaties en overheden.

Minder positief is dat de toenemende politieke instabiliteit en het groeiende populisme in een aantal landen deze vooruitgang afremmen. Hiervan zijn we voorlopig nog niet verlost. Langetermijntrends zoals globalisering, technologische vooruitgang en ongelijke kansen blijven bronnen van sociale en etnische onzekerheid.

Sommige landen hebben de verbintenissen op klimaatgebied (en overige terreinen) ingetrokken. Het in gang gezette proces komt weliswaar niet tot stilstand, maar wordt hierdoor ook niet bevorderd.

Wat kunnen we doen?

Geëngageerde vermogensbeheerders en -bezitters kunnen invulling aan hun rol als toekomstbouwer geven door hun vermogen en invloed in te zetten voor een duurzame wereld. Dat is een wereld waarin het voor hen makkelijker is om langetermijnrendement voor klanten te genereren, met als bijkomend voordeel dat in deze wereld mensen inderdaad van hun oude dag willen genieten.

BNP Paribas Asset Management wil graag zo’n belegger zijn – een toekomstbouwer.

Lees hier meer over hoe BNP Paribas Asset Management de bestaande aanpak van duurzaam beleggen in 2019 en de jaren daarna gaat ontwikkelen en uitbouwen.

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Nederland N.V. (adres: Postbus 71770, 1008 DG Amsterdam), de beheerder, is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Voordat u investeert in enig financieel instrument dient u het prospectus alsmede de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) met informatie over het product, de kosten en de risico’s te lezen. Het prospectus, de EBi alsmede overige informatie zijn verkrijgbaar op de website: www.bnpparibas-am.nl. De in dit artikel opgenomen opinies zijn het oordeel van BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Nederland N.V. op het gespecificeerde moment en kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaand bericht.

Meer over BNP Paribas Asset Management ›
  1. Aanvullend pensioen. Hoe is het rendement? 22 sep
  2. Investeringsidee: Voedingstak wordt steeds belangrijker voor DSM 21 sep
  3. Alfen suggereert koopkans 21 sep
  4. Amerikaanse tak Aegon haalt halfjaarcijfers onderuit 16 sep
  5. Waarom slecht nieuws niet automatisch rampzalig uitpakt voor aandelen, volgens Fisher Investments Nederland 11 sep
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare