Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Ageas in de rebound

Ageas in de rebound

Op de kortetermijnspeelvelden neemt de spanning toe. De bulls houden stand, maar de beren slijpen hun messen en willen dolgraag toeslaan. Waakzaamheid is geboden, strak navigeren is gewenst.

Toch zijn er wel leuke reboundkansen waar je als actieve belegger van kunt profiteren. Zo is daar een opleving te verwachten op de dagkaart van Ageas. Ik zal de kaart voor u duiden.

Hogere bodem in de maak?

klik om te vergroten

De dagchart toont duidelijk aan dat er sprake is van een dalende trendfase. Ik zie een proces van lagere toppen en lagere bodems onder een rap dalende SMA-lijn, de beer duidelijk aan de leiding. Maar ik zie ook een hogere bodem op afgerond €40,50 en dat impliceert een afzwakking van de downtrend: het ritme van lagere bodems wordt onderbroken.

Er ligt reeds een groen steunstreepje op €40,50, de tweede witte candle is in de maak en de swingteller springt op +1. De rebound is gestart.

Opleving aanstaande

Het ziet er dus naar uit dat de bulls de gelegenheid krijgen om op te stomen naar de SMA-lijn die thans rond €42+ in het veld ligt. De Fibogrid reikt overigens ook steun aan rond de 50%-Fibolijn, toch een extra windje in de bullenrug.

Mocht het niet lukken, dan zal onder €40+ de downtrend worden vervolgd met mogelijk een vrije val naar €38+. Ik ga vooralsnog uit van het meest waarschijnlijke scenario en dat is een rebound in de downtrend.

Coaching

Met de cruciale steunstreep op €40,50 ligt een opleving naar €42+ in het verschiet, mogelijk zelfs door naar €43+ gelijk aan de eerste rode streep.

Countertrendspelers kunnen hiervan profiteren met een BNP Paribas Turbo Long-positie met de hoogst haalbare hefboom van 4,67, want die Turbo heeft een stoploss op €36,42, ruim onder de chartstop van €40+ voor dit scenario.

Speel het spel tussen de genoemde kantelpunten, dat gaat prima met de voorgestelde Turbo Long-positie.

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in Turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe Turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links