Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Pfizer verhoogt outlook na ijzersterke tweedekwartaalcijfers

Pfizer verhoogt outlook na ijzersterke tweedekwartaalcijfers

De Amerikaanse farmaceut Pfizer presteerde in het tweede kwartaal beter dan verwacht, wat vooral te danken was aan het samen met BioNTech ontwikkelde coronavaccin. Voor het resterende jaar heeft Pfizer zijn outlook daarom verhoogd. Voor de lange termijn heeft de farmaceut nieuwe medicijnen in de pijplijn, wat mede ondersteund moet worden door de overname van Trillium Therapeutics.

Over het tweede kwartaal van dit jaar zag Pfizer de operationele omzet op jaarbasis met 86% stijgen naar $19 miljard. Exclusief het coronavaccin (BNT162b2) dat Pfizer samen met het Duitse BioNTech heeft ontwikkeld, zou de operationele omzetstijging over het tweede kwartaal aanzienlijk lager uitkomen, slechts10% hoger op $11,1 miljard. De aangepaste winst per aandeel van Pfizer steeg over dezelfde periode met 72,6% naar $1,07.

Voor het hele boekjaar 2021 heeft de Amerikaanse farmaceut zijn outlook verhoogd. Waar Pfizer eerst nog uitging van een jaaromzet van $70,5 tot 72,5 miljard, rekent de farmaceut nu op een omzet tussen de $78,0 en 480,0 miljard. Voor de aangepaste winst per aandeel over het hele boekjaar werd in eerste instantie uitgegaan van $3,55 tot $3,65. Nu rekent Pfizer op een aangepaste winst per aandeel van $3,95 tot $4,05.

Coronavaccin voert boventoon

Wanneer de bovengenoemde outlook wordt gehaald, zullen de coronavaccins die Pfizer samen met BioNTech heeft ontwikkeld, circa $33,5 miljard bijdragen aan de totale jaaromzet, indien 2,1 miljard vaccins worden afgeleverd.

De vooruitzichten voor een toenemende vraag naar het vaccin zien er voorlopig goed uit. Zo werd het coronavaccin van Pfizer en BioNTech eind augustus officieel goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om toe te passen op kinderen vanaf 16 jaar. Deze goedkeuring onderstreept wederom het wereldwijde vertrouwen in het vaccin. Pfizer werkt intussen ook aan een onderzoek naar de effectiviteit van het vaccin op kinderen tussen de 5 en 11 jaar. De eerste resultaten van dit onderzoek zijn zeer positief gebleken.

Het Europees Medicijnagentschap (EMA) kwam begin oktober met het advies om mensen met een ernstig verzwakt immuunsysteem een derde prik oftewel boosterprik te geven. Tevens wordt er op dit moment onderzocht of een boosterprik ook voor mensen met een zwakker of normaal werkend immuunsysteem nodig is. De vraag naar vaccins blijft hiermee voorlopig onverminderd hoog.

Pfizer biedt meer dan coronavaccinaties

Hoewel de omzet uit coronavaccinaties dit jaar bijna de helft (42%) van de totale jaaromzet zal uitmaken, werkt Pfizer intussen ook aan zijn andere succesvolle medicijnen. Zo ontwikkelt de farmaceut een griepvaccin dat zich inmiddels in de derde studiefase bevindt. Daarnaast is Pfizer bekend van een medicijn dat werkt als bloedverdunner en medicatie voor de behandeling van kanker.

De patenten op deze medicijnen dreigen in de komende jaren af te lopen. Om dit probleem te ondervangen heeft Pfizer de Canadese farmaceut Trillium Therapeutics recent nog overgenomen. Hiermee verstevigt Pfizer voornamelijk zijn oncologieactiviteiten, waarbij Trillium Therapeutics diverse medicatie biedt voor de behandeling van bloedkanker. Met de overname is een bedrag gemoeid van$ 2,26 miljard. Naar verwachting zal deze overname vanaf 2026 actief bijdragen aan de omzetgroei, hetzelfde jaar waarin een aantal belangrijke patenten van Pfizer aflopen.

Koersontwikkeling

Sinds halverwege juli is de aandelenkoers van Pfizer hard opgelopen tot boven de $50 dollar. Sindsdien is de koers weer gedaald en staat nu (11.10.2021) op $42,45. Op jaarbasis staat het aandeel daarmee nog altijd ruim 21% hoger.

De toekomstige koers van Pfizer is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Mis nooit meer een investeringsidee. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Vontobel!

Vontobel-producten op Pfizer zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Pfizer

PFE BEST Turbo Long
PFE BEST Turbo Long
PFE BEST Turbo Short
PFE BEST Turbo Short

Ontdek Vontobels productaanbod op Beursproducten.vontobel.com.


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links