Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Philips in de rebound

Philips in de rebound
Beeld: ANP

De aandelenmarkten gaan rap onderuit, flinke berentikken ontsieren menig grafiek. De bulls moeten alle zeilen bijzetten om te kunnen overleven.

Maar felle berentikken kunnen toch ook tot spannende rebounds leiden? Zeker wel. Philips is daar een mooi voorbeeld van.

Breakoutbeweging

Even een stukje theorie. Koersen kunnen bewegen in actie- en reactiebewegingen in een uptrend of downtrend. Er is sprake van een overgangsfase als de koers onder of boven de SMA uitbreekt om de trend te doen keren. Dan spelen twee typen bewegingen een rol, te weten de breakoutbeweging en de pullback.

klik om te vergroten

Welnu, op de dagkaart van Philips is goed zichtbaar dat enkele dagen terug de koers onder de SMA-lijn werd gedrukt - dit is dus de breakoutbeweging. Deze koersval kan worden opgevangen door de groene steunstreep rond €37. De candle van vandaag kleurt reeds wit en de swingteller staat op -9.

Nu eerst een pullback

Het is mager, maar een witte candle in combinatie met een swingteller op -9 is volgens onze Dashboardregels een zogenaamde Exit Short-coachingaanbeveling. Dus eerder ingenomen shortposities mogen worden verzilverd.

Omgekeerd geredeneerd impliceert dit dat een offensieve reboundkans zich aandient. Een opleving naar de SMA-lijn rond krap €39,00 om deze als nieuwe weerstand te testen - wij noemen dit een terugtest - zou de volgende stap moeten zijn. Als er vervolgens getopt gaat worden tegen de SMA-lijn, dan wordt de trendbreuk gevalideerd en kunnen de beren hun gang gaan.

Coaching

De chart herbergt een anticiperende koopkans voor koopjesjagers. Met een BNP Paribas Turbo Long kan worden ingespeeld op de aanstaande pullback van €37+ naar €39+. De Turbo met stoploss op €32,10 en hefboom 4,75 kan hiervoor prima worden ingezet.

U weet inmiddels dat de AFM een hefboombeperking heeft doorgevoerd. Daar wordt uiteenlopend op gereageerd. Ga voor uzelf na wat de consequenties zijn en hoe u eventueel, na een aangepaste mindset, uw strategie aanpast.

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in Turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe Turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links