Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Alfen bulls goed in het zadel

Alfen bulls goed in het zadel

De stemming blijft opperbest op menig aandelenveld. Er zijn nog steeds koopkansen voor actieve beleggers.

Koopkansen in de richting van de uptrend hebben daarbij veelal de beste scoringskans. Dit is thans het geval op de dagchart van Alfen. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Positieve trendfase

Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat een positieve trendfase valide is. Zo is er sprake van een serie hogere toppen en hogere bodems en staan alle objectieve metingen in de plus.

Ik zet alles op een rijtje:

  • Witte candle’s boven de SMA lijn
  • Swingteller op een +3 stand
  • Een opverende RSI boven de 50-lijn en
  • Een groene stand op de swingtrader.

Er zijn dus maar liefst vier indicaties die wijzen in de richting van de bulls.

klik om te vergroten


Krijtstrepen

Goed, de bulls hebben de meeste troefkaarten. Hoe gaan ze die uitspelen?

Ze moeten in ieder geval zorgen voor meer witte candles en een doortellende swingteller met de eerste steungrens rond €91,60 (zie stippellijn), met daaronder het cruciale vangnet op €86,70.

Boven in het veld ligt €103,40 als eerste rode streep. Daar kan de koers naar toe, met daarna mogelijk aangescherpte records als het proces van hogere toppen en hogere bodems een extra impuls krijgt. 

Coaching

De chart herbergt een koopkans voor trendvolgende beleggers. Zij kunnen profiteren van de verwachte rally met een BNP Paribas Turbo Long met stop loss op €82,75 (dus ruim onder de groene steunstrepen) met hefboom 4,90.

De Risk Reward-ratio is minder fraai als een exit wordt aangehouden onder de €86,70 steunstreep, dus wellicht is het raadzamer om €91,60 als exitniveau te noteren. Aan u de keuze.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links