Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Stagnerende groei noopt Netflix tot aanboren nieuwe markt

Stagnerende groei noopt Netflix tot aanboren nieuwe markt

In 2020 profiteerde Netflix volop van de wereldwijde lockdown en zag de streamingdienst het aantal abonnees explosief stijgen. Begin dit jaar kwam er echter abrupt een einde aan deze groeispurt en waren beleggers zelfs teleurgesteld over de eerstekwartaalcijfers, waardoor de aandelenkoers omlaag dook. In de zoektocht naar nieuwe groei heeft Netflix zijn ogen gericht op de markt voor videogames.  

De Amerikaanse streamingsdienst Netflix zag het aantal abonnees vorig jaar na het begin van de lockdowns wereldwijd met miljoenen nieuwe abonnees exponentieel groeien. Uit de eerste kwartaalcijfers van 2021 bleek echter duidelijk dat er een einde was gekomen aan de groeispurt. Door dezelfde lockdowns liep de eigen filmproductie bovendien vertraging op en bracht het bedrijf minder nieuwe content uit. Beleggers reageerden teleurgesteld op dit nieuws, waarna het aandeel op 20 april dit jaar in één dag 11 procent verloor op de beurs.

Inmiddels heeft Netflix zijn eigen filmproductie kunnen hervatten en verschijnen er later dit jaar weer nieuwe seizoenen van populaire series. Ook maakte Netflix recent bekend dat het een belangrijke deal met Universal Pictures gaat verlengen voor de streamingrechten van bekende films.

Tweedekwartaalcijfers

In het tweede kwartaal steeg de totale omzet van Netflix op jaarbasis met 19 procent naar 7,3 miljard dollar. Dankzij de verbeterde operationele marge naar 22,1 procent namen de operationele inkomsten met 36 procent toe tot 1,8 miljard dollar. Het aantal betalende abonnees steeg op jaarbasis met 8,4 procent naar 209 miljoen. Over het tweede kwartaal van 2020 noteerde Netflix nog een toename in betaalde abonnees van 27,3 procent. Voor het derde kwartaal van dit jaar rekent de streamingsdienst op een toename in het aantal abonnees op jaarbasis van 9 procent en een omzetgroei van 16,2 procent.

Netflix zoekt nieuwe groeipotentie in markt voor videogames

Toch blijft het nog maar de vraag of het aanbieden van nieuwe videocontent gaat helpen om de groei van het aantal abonnees hard te doen stijgen. Met de inmiddels honderden miljoenen abonnees lijkt de videostreamingsmarkt verzadigd te raken voor Netflix. Om de omzetgroei in stand te houden verhoogde Netflix eerder dit jaar al zijn abonnementsprijzen wereldwijd. Ook hier zit echter een limiet aan, doordat Netflix zich niet uit de markt wil prijzen ten opzichte van concurrenten als Disney+ en Amazon Prime.

Eerder deze maand kondigde Netflix aan dat het naast films en series ook videogames wil aanbieden. Daarvoor heeft de streamingsdienst onder ander de hulp ingeroepen van een voormalig Electronic Arts (EA games)-manager, Mike Verdu. Nog voor het einde van 2022 moeten de eerste videogames via Netflix beschikbaar zijn op smartphones. Netflix toonde al jaren interesse in de gaming-industrie, een markt die in de afgelopen jaren eveneens explosief gegroeid is.

Koersontwikkeling

Zoals eerder genoemd daalde de aandelenkoers van Netflix halverwege april met 11 procent. De koers is intussen enigszins opgelopen en staat nu op 519,30 dollar. De koers ligt daarmee echter nog altijd onder het niveau van begin januari dit jaar.

De toekomstige koers van het aandeel is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Mis nooit meer een investeringsidee. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Vontobel!

Vontobelproducten op Netflix zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Netflix

NFLX BEST Turbo Long
NFLX BEST Turbo Long
NFLX BEST Turbo Short
NFLX BEST Turbo Short

Ontdek Vontobels productaanbod op beursproducten.vontobel.com/NL/NL/Home.


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links